Anamaria Vasile

Bautura care ne curăţă ficatul în doar 3 zile

Ficatul, un organ activ în permanenţă, curăţă sângele, neutralizează toxinele din organism şi stimulează digestia.

Alimentaţia modernă este responsabilă în mare parte pentru toxinele acumulate în ficat din alimentele procesate.

Deoarece fabrică aminoacizii şi colesterolul, elimină toxinele din sânge, detoxifică organismul de alcool şi alte deşeuri, ficatul trebuie ajutat să se regenereze în mod natural. Buna funcţionare a ochilor, creierului, inimii, gonadelor, articulaţiilor şi rinichilor depinde de sănătatea ficatului.

Pentru curăţarea ficatului în mod natural, prin stimularea capacităţii sale naturale de a curăța toxinele din organism, există o multitudine de plante şi alimente, din care se pot obţine preparate eficiente, printre care:

SUC PENTRU DETOXIFIEREA FICATULUI ŞI PREVENIREA PIETRELOR LA RINICHI

Bogat în nutrienţi, antioxidanţi, enzime, clorofilă şi uleiuri volatile, acest suc elimină toxinele , dizolvând, totodată, depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre. Mai mult decât atât, băutura îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar, scăzând inflamaţia şi protejând vasele de sânge.

Ingrediente:

3 lămâi; o cană cu frunze proaspete de pătrunjel; 5 tulpini de ţelină preparate la abur; 6 căni de apă

Mod de preparare:
Lămâile se spală foarte bine, apoi se taie în cubuleţe, cu tot cu coajă. Tulpinile de ţelină se taie şi ele în bucăţi mai mici, iar frunzele proaspete de pătrunjel se mărunţesc.

Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă foarte bine, până la omogenizarea completă.

Administrare:

Se dministreaza câte 2 pahare de sucuri, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 3 zile la rând.

Se face o pauză de 7 – 10 zile, după care cura de detoxifiere poate fi reluată.

Lămâile neutralizează radicalii liberi

Lămâile conţin flavonoizi, compuşi cu minunate proprietăţi antioxidante, precum şi cantităţi însemnate de vitamina C, ce neutralizează radicalii liberi şi ajută sistemul imunitar.

Detoxifierea ficatului, esentiala

Din sucul proaspăt de lămâie (unul dintre cele mai bune alimente pentru curăţarea ficatului), ficatul produce mai multe enzime decât ar produce din oricare alt aliment.

Totodată, lămâia dizolvă depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre, iar flavonoidele din a sa compoziţie luptă pentru prevenirea cancerului – opresc diviziunea celulară în multe linii de celule canceroase.

Pătrunjelul combate viruşii care atacă ficatul

În frunzele de pătrunjel au fost descoperite opt vitamine şi numeroase alte substanţe ce previn degenerarea ADN-ului şi îmbătrânirea celulelor, precum flavonoidele, clorofilă şi ftalidele. Acest zarzavat are o uimtoare capacitate de a combate radicalii liberi care duc la îmbătrânirea prematură.

De asemenea, studiile au demonstrat că pătrunjelul are un neobişnuit efect de combatere a viruşilor care atacă ficatul. Totul, datorită clorofilei care se găseşte din abundenţă în frunzele sale proaspete şi care inhibă dezvoltarea viruşilor hepatici.

Ţelina ‘’arde’’ grăsimile

Prin bogăţia de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe, uşor asimilabile, ţelina exercită efecte echilibrante, detoxifiante, reglatoare hormonal şi de reîntinerire generală asupra organismului.