Anamaria Vasile

Beneficiile cafelei verzi

Ca și cea neagră, cafeaua neagră provine de la arborii de cafea. Singura diferență este că boabele verzi nu se prăjesc și că sunt mult mai sănătoasedecât celelalte.

Acest lucru se întâmplă pentru că în timpul procesului de prăjire foarte mulți dintre antioxidanții prezenți în conținutul boabelor se pierd.

Iar despre mulți dintre acești antioxidanți se știe că ajută în mod direct în timpul slăbirii, prin accelerarea metabolismului și prin prevenirea obezității.

Despre cafeaua verde nu se știa până acum, dar în urmă cu doar câțiva ani un renumit bucătar a menționat în cadrul unei emisiuni faptul că aceste boabe ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. După acea declarație specialiștii au făcut mai multe studii care au confirmat spusele bucătarului.

Ba chiar mai mult, cafeaua verde, pentru că nu este prăjită, și în general, neprelucrată termic, are o aroma mult mai pătrunzătoare decât cea obișnuită.

Iar datorită faptului că în acest fel cafeaua verde are mai multe substanțe nutritive, ea ajută la păstrarea intactă a celulelor și la prevenirea mai multor boli.

Cercetătorii au descoperit că de fapt, cafeaua verde are mai multe beneficia asupra organismului, tocmai pentru că este consumată abia în urma unui process foarte profesionist și nepericulos.

Aceasta, spre deosebire de cea clasică, nu ajunge în punctul de fierbere și mai ales de clocotire. Ea se pune la infuzat pentru aproximativ 5 minute, cu apă încălzită.

Acest process seamănă cu cel de pregătire a ceaiului. Pentru 200 de mililitri de apă sunt suficiente 2 lingurițe de cafea. Cafeaua verde trebuie consumată neapărat imediat după preparate sau maxim la 10 minute distanță, altfel riști săbei o cafea fără proprietățile antioxidante.

Cel mai bine este să o bei în prima parte din zi, fără zahăr, miere sau alte adaosuri. Dacă o vrei pentru seară, trebuie săalegi varianta de cafea decofeinizată.

Specialiștii spun ca spre deosebire de ceaiul verde, cafeaua este mult mai bună pentru organism. Datorită consumului periodic de cafea verde te vei putea bucura de puterea antioxidanților din ea asupra stării de sănătate a organismului.

Cafeaua verde reduce din riscul apariției diabetului de tip 2, ajută foarte mult sistemul nervos să funcționeze la o capacitate mai mare. Este foarte potrivită pentru curele de slăbire. Pentru că aceasta taie din senzația de foame și din nevoia de a mânca, iar pe de altă parte ajută la reglarea metabolismului.

În cazul în care suferi din cauza insomniilor o poți vea, pentru că te va ajuta să te relaxezi complet. În altă ordine de idei stimulează secreția de salivă, și datorită acestui lucru, alimentele consummate se digeră mult mai ușor.

Această cafea oprește creșterea tensiunii arteriale și combate afecțiunile care pot afecta sistemul respirator. Ba chiar mai mult, este considerate un fel de dezinfectant natural care nu permite bacteriilor să atacte organismul.

Cafeaua verde nu permite organismului să îmbătrânească mai devreme decât este cazul. Ba din contra, are doar efecte pozitive asupra tenului și a pielii în general.

Cafeaua verde nu are niciun fel de efecte adverse, indiferent de scopul pentru care ea este consumată. Specialiștii mai spun că datorită ei unele medicamente devin mult mai eficiente pentru organism.