Anamaria Vasile

BOALA FEMEILOR NEIUBITE AFECTEAZA FEMEILE CU VARSTE CUPRINSE INTRE 15 SI 50 DE ANI. AFLA CUM O RECUNOSTI.

Boala „femeilor neiubite” este denumirea populara a endometriozei, o afectiune ginecologica, ce afecteaza femeile cu varste cuprinse intre 15 si 50 de ani.

Afla in randurile de mai jos cum o recunosti!
Endometrioza este o afectiune dureroasa, caracterizata prin faptul ca celulele din uter se implanteaza in afara lui.
De obicei, ajung in ovare sau intestine, dar in cazuri rare pot aparea si in regiunea pelviana. In cazul „bolii femeilor neiubite”, celulele endometriale se comporta ca si cum ar fi in uter, asa ca se se subtiaza, se rup si sangereza la fiecare menstruatie.
Pentru ca tesutul care se formeaza nu are pe unde sa iasa, ramane blocat, ducand la formarea unor chisturi sau a unor leziuni care leaga organele intre ele
Cum iti dai seama ca ai endometrioza Endometrioza provoaca durere, uneori severa, mai ales in timpul menstruatiei. In aceasta perioada, si scaunul si urinarea pot si insotite de disconfort.
Durerea in timpul actului sexual aste un alt semn ca ai putea suferi de „boala femeii neiubite”. In unele cazuri, pot aparea si sangerari intre menstruatii, oboseala, diaree, constipatie, balonare sau greata.
Endometrioza este, de cele mai multe ori, diagnosticata la femeile care cauta tratament pentru infertilitate. De altfel, a fost denumita „boala femeilor neiubite”, pentru ca multe paciente nu mai reusesc sa faca copii si ajung sa se izoleze.
Mergi la medic, daca ai oricare dintre aceste simptome. Cu cat o descoperi mai repede, cu atat eviti aparitia unor complicatii.
Sursa:cyd.ro 
Sursa foto:theguardian

– See more at: http://www.secretele.com/2016/04/boala-femeilor-neiubite-afecteaza.html#sthash.RgX6xRSN.hnlXKUlO.dpuf

2 comentarii

  • Cind m-am căaătorit sotul meu avea pe testicole mai multi chişti unii din ei erau de mărimea unei nuci uneori curgeau parcă avea ciclu şi-n ziua de azi ii are medicii spun că sunt de la calciu.Noi nu avem copii poate fi asta o cauză?Deoarece nu a vrut să meargă nici odată să facă analize.

  • Autorul, este o persoana fara studii de specialitate. Observerv ca este un bun culegător de articole. Fara sa fi de specialitate, pe principiul „multi cunosc putini pricep”, induce lumea in eroare cu articole copy paste, pe blog.
    De mult timp nu mai urmăresc blogul si postarile lipsite de fundament stiintific. Pe net, informatiile sunt 97% gunoi produs de autodidacti, care la randul lor folosesc ca informatie primara alt gunoi informational. Fara studii de specialitate in domeniu sau cel putin in domenii similare ca nutritive, biologie, etc., lumea va deveni din ce in ce mai neincrezatoare si blogerul va pierde din urmăritori. emoticon frown
    Pentru autor, endometrita este o inflamare a peretelui interior al uterului, care produce infertilitatea. Normalul este intre 4-6 mm, ce depaseste aceasta dimensiune … Astept studiile autodidacte ale autorului referitor la cauze si … doar tratament alopat. Tratamentul naturist nu functioneaza la acest diagnostic. Cu tratament si un medic ginecologic bun, sansele de vindecare sunt de 60-75%.
    Domnule autor acceptati provocarea pentru a va reabilita în fata cititorilor?