Anamaria Vasile

Calendar ortodox 24 iulie. Sărbătoare mare! La mulți ani femeilor cu acest nume sfânt!

În calendarul creștin ortodox din 24 iulie este mare sărbătoare. Biserica Ortodoxă p prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniță Hristina (Cristina). La multi ani romancelor care poartă acest nume sfant.

Potrivit calendar-ortodox.ro, Sfânta Muceniță Hristina era din cetatea Tirului, fiica lui Urban stratilat. Acesta, suind-o într-un turn înalt și așezând acolo zeii săi făcuți din aur și din argint și cu podoabe împodobiți, i-a poruncit să petreacă acolo și să aducă jertfe la idoli. Dar sfântă, socotind cu cuget drept căci cu adevărat nu sunt dumnezei idolii cei neînsuflețiți și făcuți de oameni, se rugă lui Dumnezeu. Și, privind pe o fereastră, a văzut cerul, și din făpturi înțelegând pe Făcătorul, a sfărâmat idolii tatălui sau și i-a împărțit săracilor.

Pentru că aceasta a fost supusă la tot felul de chinuri de tatăl sau; a fost băgată în temnița, unde rămânând multă vreme fără mâncare, primea hrană îngerească și s-a tămăduit de durerile rănilor. După aceea a fost aruncată în mare, și de la Domnul a primit dumnezeiescul Botez, fiind scoasă la uscat de un înger. Aflând că este vie, a fost închisă în temnița din poruncă tatălui sau, care în acea noapte a murit. Luând în locul lui domnia un oarecare Dion, a adus pe mucenița la întrebare, și ea, mărturisind pe Hristos, a fost chinuită cumplit. Iar după Dion a luat domnia un oarecare Iulian, care de asemenea a chinuit-o îndelung. Și apoi fiind lovită de slujitori cu sulițe, și-a dat sufletul lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 24 iulie. La mulți ani, Hristina, Cristina! Semnificație nume
La mulți ani romancelor de sfanta Muceniță Hristina! Introvertită, secretoasă și rezervată, Cristina are tendința să se izoleze de lumea exterioară. Este timidă și elitistă în alegerea prietenilor și persoanelor din anturajul sau. Cristina preferă să fie singură decât prost însoțită. Cristina este o pesimistă, pragmatică și rațională și are nevoie să fie încurajată și liniștită în permanență. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina în orice circumstanță. Această se dovedește a fi sensibilă, tandră, afectivă și receptivă chiar dacă simte nevoia să se protejeze de problemele întâmpinate de-a lungul vieții.

Cristina preferă o viață monotonă însă stabilă și organizată în detrimentul unei vieți active și agitate. Ajutată de intuiția și ambiția să Cristina va reuși să își materializeze toate proiectele și aspirațiile, umanitare sau sociale. Datorită tenacității și perseverenței sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Copil, Cristina are nevoie de tandrețe și afecțiune chiar dacă, pudică, nu acceptă în cele mai multe cazuri nu acceptă manifestările exterioare. Cu cât se simte mai încurajată, iubită și stimulată, cu atât va fi mai ambițioasă și va obține rezultate mai bune la școală. Este înțeleaptă și serioasă, mult prea serioasă uneori, nu îi este deloc teamă de singurătatea în care are obiceiul să se refugieze când ceva nu merge bine. Preferă activitățile individuale în detrimentul celor colective.

Cristinei îi place liniștea, simplitatea și lucrurile naturale. Detestă lucrurile sofisticate și mondenitățile, este mereu în căutare de stabilitate. Spirit practic rațional, de ultimele noutăți domeniul electronic.