Anamaria Vasile

Calitățile și defectele Racilor

Calități:

Sunt persoane satisficate, inteligente, naturale și sunt foarte sentimentale.

Desi, in unele cazuri, pot sa para distanti si reci ca gheata, Racii sunt inzestrati cu o imensa si extrem de sensibila emotivitate, care ii determina sa ii inteleaga si si sa ii sprijine pe oameni, cu precadere pe cei apropiati, sa ii iubeasca neconditionat si sa se ingrijeasca indeaproape de ei.

Cer și oferă respect doar dacă acel cineva îl merită. Pot supraviețui în orice mediu, sunt emotivi și spirituali. Intuiția lor este una care-i ghidează și care nu-i lasă la greu. Energia lor este una pozitivă și reușesc să le-o transmită și celor din jur.

Sunt romantici și devotați partenerului, iar dacă nu și-au găsit încă jumătatea, o vor face pentru totdeauna. Sunt familiști convinși. Sunt intuitivi, prudenți, romantici, sinceri și docili.

Racii sunt mereu gata sa ridice o fortareata in jurul vietii lor personale, sa-si apere cu indarjire interesele, posesiunile, legaturile de iubire si persoanele indragite.

Defecte:

Trecutul este o fantomă care-i bântuie în permanență și din acest motiv, uneori par că nu-și găsesc echilibrul. Pot părea persoane reci, dar doar pentru că nu vor să le fie descoperită partea sensibilă, iar acest lucru îi poate îndepărta pe cei din jur.

Sinceritatea lor uneori poate fi deranjantă, mai ales că oamenii nu sunt obișnuiți să audă ceea ce se crede despre ei. Nu sunt orientate către materialism, dar nu refuză orice mijloc de a-și lărgi veniturile.

De aceea, au tendința de fi zgârciți și de a ignora nevoile celor din jur; pot aluneca cu ușurință în egoism și în rolul de ”buricul pământului”. Pot fi dependenți, iraționali, nerealiști, israsicibili, conservatori și schimbători.

Impulsurile temperamentale ale Racilor pot fi navalnice, iar capriciile ori schimbarile starii lor de spirit sunt intru totul imprevizibile, lasandu-i masca sau chiar coplesindu-i pe cei din imediata lor apropiere.

Foarte atent la tot ce se intampla in preajma sa, Racul poate fi inclinat sa creada, la un moment dat, ca pana si cei mai inocenti oameni comploteaza impotriva sa! Tendinta de a se indoi de intentiile celorlalti si a se lasa cuprins de temeri imaginare trebuie sa fie compensata de staruinta de a-si verifica cu obiectivitate, de doua-trei ori, orice impresie sau convingere despre lumea din jur.