Anamaria Vasile

Cântăreața și-a pierdut auzul în urmă cu 10 ani, dar a fost trimisă direct în simifinale după interpretarea ei

Cântăreața Mandy Harvey și-a pierdut auzul în urmă cu zece ani, dar intepretarea sa din cadul concursului de talente America’s Got Talent l-a făcut pe juratul Simon Cowell să apeze butonul auriu care a trimis-o direct în semifinală.

Onoarea acestui buton poate fi oferită doar o dată pe sezon de către fiecare jurat al emisiunii, iar scopul lui este să îi selecteze pe cei care ies cu mult în evidență față de restul participanților. Fiecare dintre concurenții care îl primesc primește șansa de a ajunge direct în emisiunile filmate în direct din cadrul semifinalelor.

Pentru a explica mai bine, nu fiecare moment trece de aceste semifinale live, urmând o selecție a celor mai buni dintre ei care să meargă mai departe. Acesta este un filmuleț care poate să vă facă să lăcrimați, așa că nu strică să vă pregătiți cu câteva șervețele.

Mandy Hervey poate să ne schimbe total percepția despre ceea ce înseamnă o persoană fără auz, în special în legătură cu lucrurile pe care poate sau nu poate să le facă aceasta.

Încă de la început, doar prin faptul să s-a prezentat la un astfel de concurs, că și-a expus slăbiciunile în fața unei luni întregi, dar le-a folosit în beneficiul ei, este un exemplu de urmat.

După ce și-a pierdut auzul la 18 ani din cauza unei condiții a țesutului, Mandy s-a reapucat de cântat după ce a exersat într-un mod intens, folosindu-se în special de memoria muscurală, tunere vizuale și încredere în vocea ei. Nu ne-a venit să credem că poate ajunge aici, deși știm foarte bine că oamenii care muncesc mult chiar ajung undeva.

A fost implicată în activități muzicale încă de la patru ani atunci când a început să cânte, dar a renunțat atunci când și-a pierdut auzul. A fost deprimată pentru mult timp, așa cum a recunoscut chiar femeia de 29 de ani, dar a realizat că vrea să facă mai multe cu viața ei și să nu renunțe.

A reînvățat să cânte folosind memoria musculară, tunere vizuale și încredere în talentul ei. Harvey s-a prezentat la emisiune cu o melodie pe care a compus-o ea însăși, numită Try (Încearcă). A prestat desculță pentru a simți vibrațiile.

Cântecul ei a ridicat publicul în picioare și l-a făcut pe juratul Simon Cowell să apese butonul de aur care a trimis-o direct în galele live. Cântecul a avut legătură cu povestea ei de viață, cu drumul său care a adus-o înapoi la muzică și cu toată experiența în general.

Jurații, asemenea publicului, au fost impresionați. Simon Cowell a spus după ce a auzit interpretarea acesteia: „am crezut cu sinceritate că nu o să mai fiu surprins de oameni și atunci ai apărut tu! Vocea, tonalitatea ta, cântecul, toate au fost superbe. Felicitări! Mandy, nu cred că vei avea nevoie de un translator pentru asta!”

Apoi, acesta a apăsat butonul de aur.

Simon a conitnuat în timp ce a mers pe scenă să o îmbrățișeze: „am făcut asta de mult timp. Ceea ce am văzut a fost una dintre cele mai incredibile lucruri pe care le-am văzut și auzit!”