Anamaria Vasile

„Care este prima zi a saptamanii?” Raspunsurile romanilor, de-a rasu’-plansul

In Uniunea Europeana, Romania ocupa primul loc in clasamentul analfabetismului functional, in timp ce, raportat la intreg continentul european, tara noastra este devansata doar de Albania.

42% dintre elevii romani sunt incapabili sa inteleaga un text citit la prima vedere si au dificultati in ceea ce priveste efectuarea unor operatii matematice elementare.

Asta inseamna ca acesti copii nu se vor putea fi angajati peste ani decat in meserii care cer un nivel minim de educatie.

„Faptul este ca mai mult de 40% dintre elevii din Romania nu inteleg un text pe care il citesc la prima vedere, au dificultati sa faca operatii aritmetice elementare, au dificutati la nivelul unor competente de baza.

Este nevoie de o scoala care sa fie mult mai eficienta si care sa formeze aceste competente la nivelul intelegerii unui text.

O strategie de reducere a analfabetismul functional trebuie sa constituie o prioritate, dupa care se va face un calcul privind bugetul care trebuie alocat”, a afirmat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

42% oameni buni! Adica aproape jumatate din elevi.

Care sunt avantajele oamenilor ce au simtul umorului?

Reusesc sa treaca mai usor prin viata.

Pot iesi cu succes din situatii conflictuale.

Isi pot rezolva mai usor problemele pentru ca sunt mai relaxati si au capacitatea de a lua decizii bune.

In cazul unei situatii dificile o astfel de persoana rezista mai bine la stres.

Persoana cu umor tolereaza mai usor esecurile, este mai optimista si are curaj sa infrunte problemele.

Cand ai simptul umorului nu ai tendinta de a fi mereu suparat ca cei pesimisti, esti plin de avant si iti atingi cu usurinta obiectivele.

Un om care are simtul umorului reuseste sa se faca placut de oricine.

Are capacitatea de a-si spune punctul de vedere cu tact, fara a supara si de a evalua cu calm avantajele si dezavantajele pe care le are intr-o anumita situatie.

O astfel de persoana poate primi de multe ori respect, atentie si prestigiu de la cei din jur deoarece le induce o stare de bucurie, ii surprinde prin anecdote si bancuri haioase.