Anamaria Vasile

Cartofi la punga – Cum se prepara reteta care te scapa de grija cinei

Tuturor ni se întâmplă să primim oaspeți care vin neanunțați. În acest caz este nevoie să gătești ceva repede, gustos și din ingrediente pe care le ai deja acasă.

Sau cel puțin ai nevoie de un ingredient de bază pe care să îl scoți în evidență. În acest sens, cei mai buni sunt cartofii, fie că sunt noi sau normali.

Datorită acestei rețete orice variantă va fi una foarte delioasă și potrivită. Pentru că invitaților tăi le le plăcea ideea și nici nu vor mai cere un desert sau altceva în plus.

Chiar dacă nu este o idee spectaculoasă, cu acești cartofi îi vei impresiona chiar și pe cei mai pretențioși de la masă.

Vei avea nevoie de un kilogram de cartofi, e 3-4 căței de usturoi, de 3 linguri de ulei, de sare și de piper.

Spală și curăță cartofii. Dacă ai niște cartofi mai mari, îi poți tăia sau în jumătate, sau în sferturi.

Toacă usturoiul cu un instrument special pentru această activitate sau dacă vrei să fii mai practică, folosește un cuțit normal.

Într-un vas pune uleiul și condimentele, usturoiul și și cartofii. Amestecă acum toate ingredientele cât mai bine ca să se pătrundă suficient.

Pune compoziția făcută de tine într-o pungă specială de cartofi. După aceea ia o tavă pentru copt, și pune în ea foarte atent cartofii condimentați.

Setează cuptorul la temperatura de 200 de grade și ține-i la foc pentru aproximativ o oră. Ca să obții cei mai rumeni cartofi făcuți la pungă trebuie să tai un colț al pungii cu 10 minute înainte să îi scoți de tot din cuptor.

Se servesc imediat ca să te bucuri și tu alături de toți oamenii de la masă de gustul proaspăt și de aromele pătrunzătoare ale celor mai banale ingrediente posibile.

poți să mai folosești pe lângă ingredientele propuse de noi și niște legume proaspete sau chiar sosuri dacă ai și ți s-a făcut poftă. Ai la îndemână o rețetă foarte versatilă.

În plus, dacă vei pregăti așa cartofii vei avea ocazia să te bucuri de toate beneficiil pe care aceștia ni-i oferă.

Chiar dacă aceștia nu au culoare și nici gust, motiv pentru care este imposibilă consumarea lor în stare crudă.

Totuși cartofii rămâni a fi niște legume extrem de necesare pentru organismul nostru.

Aceștia ne ajută în cazul bolilor de inimă, de oase. Tratează rapid inflamațiile care se văd la suprafața pielii.

Și desigur, reprezintă un element de bază în foarte multe diete.