Anamaria Vasile

Cascada din Romania care curge printr-o casa. Cea mai pura apa din Europa

E la doar 2 ore de Bucuresti, dar putini stiu de ea

Oricine isi doreste sa fuga de agitatia din oras, cascada celor 7 izvoare din Muntii Bucegi este locul ideal. Odata ajunsi aici veti fi fermecati de suvoiale de apa care se pravalesc din muntii stancosi.

Oamenii de stiinta au dovedit ca apa de la 7 Izvoare este cea mai pura din Europa, nivelul de bacterii fiind aproape de 0! Acest lucru este cunoscut inca din anii 1920! Legenda spune ca apa ar avea proprietati magice.

Locul insa este greu accesibil din cauza drumului plin de gropi. Dupa doua ore de mers cu masina din Capitala, la 1300 de metri altitudine, din Muntii Bucegi izvoraste cascada celor 7 Izvoare. Dupa ce au parcurs traseul anevoios, turistii ajunsi aici sunt fascinati de privelistile gasite.

Cascada ii cucereste, in special, pe pasionatii de fotografie.

Insa, frumusetea regiunii, proprietatile dovedite ale apei si energia locului nu sunt stirbite de niste hartii. Doar ca ramanem cu gustul amar ca un bun al stramosilor nostri, aflat pe plaiuri mioritice, nu ne mai apartine. De altfel, exista o alta teorie care intareste afirmatia conform careia aceasta apa este una dintre cele mai bune din lume. Si anume, Cascada 7 Izvoare traverseaza zacaminte de argint. Astfel, bacteriile sunt impiedicate sa se dezvolte, iar apa detine un numar de bacterii 0, fata de 5 cum este regasit in orice apa din lume.

7 Izvoare – ,,apa vie”

In ultimii zeci de ani, apele curate ale Romaniei au luat drumul negotului, asa cum se intampla si la 7 Izvoare. Aici, compania amintita mai sus profita baneste si speculeaza legendele locale.

Insa, frumusetea regiunii, proprietatile dovedite ale apei si energia locului nu sunt stirbite de niste hartii. Doar ca ramanem cu gustul amar ca un bun al stramosilor nostri, aflat pe plaiuri mioritice, nu ne mai apartine.

De altfel, exista o alta teorie care intareste afirmatia conform careia aceasta apa este una dintre cele mai bune din lume. Si anume, Cascada 7 Izvoare traverseaza zacaminte de argint.

Astfel, bacteriile sunt impiedicate sa se dezvolte, iar apa detine un numar de bacterii 0, fata de 5 cum este regasit in orice apa din lume.