Anamaria Vasile

Ce ochelari alegi în funcţie de forma feţei tale – fă alegerea corectă

Există mai multe forme ale feţei şi în funcţie de asta trebuie aleşi ochelarii care nu sunt doar un accesoriu, ei protejându-ne ochii de razele soarelui, reducând oboseala, şi completând armonios aspectul. Şi aceste lucruri se vor obţine dacă vor fi bine aleşi.

Forma feţei se poate determina foarte uşor, stând în faţa oglinzii. Cu un ruj, de exemplu, vom desena pe oglindă conturul feţei noastre reflectate în oglindă.

1. Pentru feţe rotunde

Aici scopul este de a alungi faţa, aşa că trebuie alese culori închise. Potrivite pentru persoanele cu faţa rotundă, sunt aşa zişii ochi de pisică. Ramele dreptunghiulare, pătrate sau ascuţite. De asemenea ochelarii înguşti.

Pentru feţele rotunde nu sunt potriviţi în schimb, ochelarii rotunzi cu rame subţiri, ochelarii cu lentile colorate, ochelarii care ascund sprâncenele.

2. Pentru feţe ovale

Sunt potrivite ramele cu linii blânde, dreptunghiulare, ovale sau rotunde. Ochelarii de tip ochi de pisică, de tip aviator. Nu sunt o alegere fericită pentru feţele ovale, ochelarii cu ramele ascuţite care formează unghiuri, ramele prea mari.

3. Pentru feţele pătrate

Pentru feţele pătrate se vor alege ochelari rotunzi, care mai domolesc aspectul dur al feţei. De asemenea vor fi folosite rame mari, la fel de late ca faţa, ochelari de tip ochi de pisică sau de tip aviator.

Nu sunt potrivite pentru feţele pătrate ramele mici sau mai late decât faţa.

4. Pentru feţe dreptunghiulare

Pentru cei ce au faţa dreptunghiulară, cele mai potrivite sunt ramele voluminoase, ochelarii de tip aviator, de asemenea ochelarii rotunzi. Nu sunt potrivite pentru cei cu aceste feţe, ramele înguste şi în culori strălucitoare.

5. Pentru feţele în formă de inimă

Potrivite sunt ramele rotunde, ochelarii de tip aviator, sunt cea mai bună opţiune. La fel sunt potriviţi şi ochelarii fără rame. Culorile lentilelor să fie blânde sau neutre.
Pentru feţele în formă de inimă nu se potrivesc ramele grele, prea încărcate, cu colţuri ascuţite, ochelarii care ascund sprâncenele. Nu se mai potrivesc nici ochelarii tip ochi de pisică.

6. Pentru feţele triunghiulare

Sunt potrivite pentru feţele triunghiulare, ramele rotunde, ochelarii de tip aviator, ramele ochi de pisică cu lentile deschise la culoare, sau cei fără ramă.

Nu sunt potriviţi ochelarii de tip ochi de pisică cu lentile închise la culoare, ramele pătrate sau dreptunghiulare, sau ochelarii cu rame mici, fine.

Asigură-te că achiziţionezi ochelari de soare sau de vedere de calitate, care te protejează de razele ultraviolete, nu îţi obosesc ochii sau au chiar protecţie la calculator pentru persoanele care lucrează în domeniu.