Anamaria Vasile

Ce pensie încasează lunar Florin Piersic. Sumă substanțială

Pe 27 ianuarie 2020 unul din cei mai iubiți actori, încă în viață, a împlinit venerabila vârstă de 84 de ani. Este vorba despre îndrăgitul și bine-cunoscutul actor român, Florin Piersic. Despre el s-a tot scris în ultima perioadă, plecând de la problemele de sănătate și până la problemele cu diverse alte persoane publice.

Actorul a fost invitat special al celor de la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei, realizată de jurnalistul Mihai Gâdea, unde a vorbit despre cum se simte la 84 de ani, dar și despre multe alte momente importante din cele 8 decenii de viață.

”Oamenii își amintesc de cei care sunt valoroși, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt. (…)Acesta este adevărul. Își amintesc după ce ei nu mai sunt. Peste 20 de ani, nici nu vor ști, probabil, că a existat un actor și un om pe care îl chema… Soția mea, care este lângă mine, spune că nu este adevărat. Eu spun că peste 20 de ani nu o să își mai amintească nimeni. Îmi pare rău că trebuie să îți spun asta.

Nu îmi face plăcere să spun asta, dar am colegi, prieteni, parteneri de toate vârstele și constat că din ce în ce mai puțîn sunt pomeniți. Poate ai observat și cei care ascultă această convorbire dintre noi doi realizeză că eu, tot timpul, încerc să îi pomenesc pe cei care mi-au făcut bucurii, care mi-au fost aproape sau parteneri, oameni care au fost alături de mine și s-au dus. Mă doare foarte tare. Mă doare sufletul când mă gândesc că au rămas atât de puțini… Eu nu i-am uitat și ei există în sufletul și in mintea mea.”, a declarat actorul.

Ceea ce puțină lume știe și s-a discutat prea puțin, de-a lungul timpului, este pensia pe care Florin Piersic o încasează de la statul român, după, aproape, o viață dedicată artei și publicului amator de teatru și film.

Conform unei analize făcute de jurnalista Loredana Ştefu, la Antena 3. se poate spune că marele actor Florin Piersic nu stă foarte bine la acest capitol, chiar dacă, din punct de vedere financiar, domnia sa stă, relativ bine, având câteva lucruri din care îi mai vin niște bani la bugetul personal. Așadar, Florin Piersic încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei căreia i se adaugă o îndemnizaţie lunară de la Uniunea Teatrală din România în valoare de 2.700 de lei. În total, 4.700 de lei.

În comparație cu venitul acestuia, putem spune, de exemplu, că actualul director al Teatrului Național Bucureștean, Ion Caramitru are o pensie lunară de 2.600 de lei şi un salariu de peste 5.100 de lei.

Sau, dacă ne uităm la bugetul fostului director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Alexandru Arșinel, am putea să-l punem în fruntea listei, cu un venit de 7.000 de lei, format din pensia de la stat în valoare de 4.000 de lei lunar şi de pensia de revoluţionar care ajunge la 3.000 de lei.

Concluzia este, că unii trăiesc bine din pensii, alții, din păcate nu prea!

Loading...