Anamaria Vasile

Ce pretenţii „de divă“ a avut Meghan Markle la Wimbledon: „Nu e de mirare că există un val de resentimente faţă de Ducii de Sussex“

Ducesa de Sussex, Meghan Markle (37 de ani), a avut câteva pretenţii în turneul Wimbledon 2019, unde a încurajat-o din tribune pe buna sa prietenă, tenismena Serena Williams (37 de ani), motiv pentru care a stârnit critici, un jurnalist caracterizându-i dorinţele ca fiind „de divă“.

Meghan Markle, care a susţinut-o pe prietena ei, Serena Williams, la meciurile din turneul Wimbledon, le-a cerut spectatorilor şi jurnaliştilor să nu o fotografieze şi să nu facă poze în direcţia ei, scrie huffpost. Aceste pretenţii au supărat un jurnalist şi a stârnit mai multe critici la adresa soţiei Prinţului Harry.

Una dintre persoanele care au fost „atenţionate“ de agenţii de pază ai lui Meghan a fost jurnalista Sally Jones, care a lucrat pentru BBC. Ea a povestit, pentru The Telegraph, că unul dintre bodyguarzi a bătut-o pe umăr şi i-a spus: „Puteţi să nu faceţi poze cu Ducesa? Ea se află aici ca persoană privată“.

Evenimentul s-a petrecut în a patra zi a turneului de tenis pe iarbă. Jones s-a supărat pentru că, potrivit spuselor ei, în acel moment făcea o fotografie Serenei Williams, nicidecum Ducesei Meghan, acest incident provocând-o pe jurnalistă să o critice atât pe Meghan, cât şi pe soţul ei, Prinţul Harry.

„Nu e de mirare că există un val de resentimente faţă de Ducii de Sussex, cu insistenţa lor de dive de a fi persoane private atunci când vor, dar cu renovările făcute din bani publici“, a spus jurnalista, referindu-se la Conacul Frogmore, care a fost renovat cu aproape trei milioane de euro, bani publici. Ea a adăugat că a fost „iraţional“ să ceri să nu ţi se facă poze la un eveniment public, într-o arenă cu presă şi fotografi.

Ea a subliniat că tot anul acesta şi tot la Wimbledon a fost prezentă şi Kate Middleton, care însă nu a creat o scenă şi nu a cerut să nu fie fotografiată.

În plus, pe lângă experienţa jurnalistei, au apărut fotografii în care securitatea îi atrage atenţia unui bărbat, care îşi făcea un selfie cu terenul de tenis în spate. Hasan Hasanov, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost acuzat că a invadat spaţiul privat al Ducesei de Sussex în momentul în care îşi făcea un selfie în faţa ei în timpul meciului.

„Sincer, chiar nu am vrut să fac o fotografie cu Meghan, Harry sau cu vreo persoană din familia regală – iar dacă aş fi vrut asta, aş fi întrebat mai întâi. Am fost mult mai interesat de a-l imortaliza pe Roger Federer în acţiune“, a declarat bărbatul, potrivit Marie Claire.

Mai mult, Hasan a mărturisit că nici nu şi-a dat seama cine se află în faţa lui şi nu credea că doar un selfie poate fi atât de deranjant: „A fost nebunesc pentru mine pentru că tot ce am făcut a fost să îi trimit un selfie soţiei mele. A fost unul dintre cele mai tari momente din ultimii 15 ani şi am vrut să îi arăt şi ei pentru că nu se poate ridica din pat pentru a mă însoţi“.

Pretenţiile legate de fotografii au fost „taxate“ şi de Piers Morgan, care a spus în cadrul show-ului „Good Morning Britain“ că membrii familiei regale sunt „persoane publice“. „Dacă vrei să fii persoană privată, întoarce-te în America şi trăieşte privat. Dacă mergi la Wimbledon cu biletele tale gratuite pentru boxa regală şi îţi iei cu tine două prietene, în acel moment eşti o persoană publică“, a spus Morgan, numind incidentul „o glumă“.

Protocolul regal cere ca membrii familiei să nu facă poze în public cu fanii sau să apară în selfie-uri, aşa că e posibil ca cererile bodyguarzilor să fi ţinut de asta mai degrabă decât de dorinţa lui Meghan. În plus, insistenţa de a nu li se face poze în public ţine şi de dorinţa de a nu crea o scenă în rândul publicului care ar putea să distragă atenţia de la meci sau de la orice alt eveniment la care se află familia regală.

Ducesa de Sussex a surprins pe toată lumea cu apariţia sa de la Wimbledon, în a patra zi a turneului de tenis pe iarbă. Ea a urmărit partida în care Serena Williams a învins-o pe Kaja Juvan alături de două prietene, Lindsay Roth şi Genevieve Hillis.