Anamaria Vasile

Ce se întâmplă atunci când nu te demachiezi înainte de culcare

Toate femeile au trecut prin această situație dură în care sunt prea obosite să se demachieze înainte de culcare și știm cât de mult rău ne face asta. Uneori nu avem energia necesară, alteori adormim fără să ne dăm seama, dar, în cele mai dese situații luăm decizia conștient că ne este lene să ne spălăm pe față așa cum ar trebui.

Iată care sunt câteva dintre lucrurile care se întâmplă cu tenul tău atunci când nu te demachiezi în timpul nopții:

Poți experimenta iritații ale ochiului și infecții – dacă dormi fără să îți demachiezi ochii, atunci poți avea ochi uscați, roșii, iritații și infecții.

Riduri – expunerea la radicalii liberi poate crește atunci când nu ne demachiem, ceea ce poate duce la ruperi de colagen și la îmbătrânirea prematură a pielii.

Ți se usucă pielea – machiajul de peste noapte afectează mult pielea. În momentul în care ne curățăm pielea la finalul zilei, îi oferim ocazia să se regenereze pe parcursul nopții. În cazul în care nu te vei demachia, îi negi pielii șansa de a se repara, iar asta cauzează iritare. Ca un rezultat, de fiecare dată când îți încrunți pielea frunții sau te încrunți în somn, impresia ridurilor va rămâne pentru mai mult timp.

Genele tale se pot rupe – un alt aspect negativ pe care îl poți experimenta atunci când nu te demachiezi, este legat de faptul că produsele pentru ochi îți intră în gene, ceea ce cauzează ruperea lor. Tocmai de aceea este important să eliminăm toate produsele din zona ochilor, genele tale îți vor mulțumi.

Buze crăpate – din păcate, rujul tău fabulos pe care ai dat o grămadă de bani îți poate face foarte mult rău atunci când îl lași peste noapte pe buze. Acesta îți crapă și îți usucă buzele foarte tare. Este indicat să folosești imediat balsam de buze.

Pielea ta nu mai are o culoare uniformă – pe lângă faptul că pielea ta îmbătrânește prematur și problema lipsei de energie, atunci când nu te demachiezi, pielea ta nu mai are o nuanță uniformă, tocmai pentru că pielea ta nu mai are ocazia să se regenereze.

Îți poți zgâria corneea – există mai multe consecințe grave ale dormitului cu fața nedemachiată. Este foarte important să îndepărtezi mascara înainte de somn, atât pentru igiena generală, cât și pentru sănătatea ochiului. Tuburile de mascara sunt expuse multor bacterii, iar ochii tăi sunt expuși acestora. Specialiștii ne recomandă să ne schimbăm tuburile de mascara la maxim trei luni.

Acnee – pielea noastră nu încetează niciodată să lucreze, așa cum inima noastră nu încetează să bată. Asemenea organelor interne, pielea noastră este mereu la lucru. Pielea este formată din apă, proteine, lipide, diferite minerale și chimicale. Pielea este acoperită de pori, ceea ce ne permite să transpirăm și să secretăm sebuum, un lubrifiant natural care ne hidratează pielea și îndepărtează celulele pielii și alte iritații ale porilor. Atunci când aplici machiaj, blochezi porii din a elibera sebuumul, ceea ce duce la pori mai mari și la acnee în timp.