Anamaria Vasile

Ce semnifică semiluna de pe unghiile tale

Ai idee ce înseamnă semiluna care apărut pe unghiile tale? Aceste zone albicioase de pe patul unghiilor sunt importante şi ar trebui să urmăriţi cu atenţie să nu dispară sau să se deterioreze vreodată. Semiluna poartă numele de lunula, care înseamnă „luna mică” în latină. Este una dintre cele mai sensibile părți ale corpului.

Lunula reprezintă, de fapt, partea vizibilă a rădăcinei unghiei și nu ar trebui să fie deteriorata sub nicio formă. Dacă deteriorați acea parte, aceasta înseamnă că întreaga unghie este în pericol. Dacă deterioraţi o altă parte a unghiilor, ea va cădea, fie singură, fie îndepărtată pe cale chirurgicală. Partea care ajuta unghiile să crească, lunula, va rămâne intactă și unghiile tale vor continua să crească.

Semiluna nu este albă, iar acest lucru este din cauza stratului protector al unghiei. Cea mai vizibilă lunula se afla pe degetul cel mare, dar nu toţi oamenii au aceste porţiuni ale unghiilor prea vizibile. Uneori, lunula este acoperită parţial său complet de stratul gros al unghiilor.

Medicina alternativă crede că lunula poate dezvălui o mulțime de lucruri legate de starea de sănătate a unei persoane. Aici găsiţi un exemplu – medicina tradițională chineză spune că, dacă o persoană este lipsită de lunula, atunci el sau ea suferă de malnutriție sau anemie și că o lunulă prea albicioasa sau puţin albăstruie este un indicator pentru diabet zaharat.

Și, în sfârșit, în cazul în care persoana analizată are lunula roşiatica, poate să dezvolte probleme cardiovasculare.

Degetelor le lipsește lunula? Înseamnă că organismul dumneavoastră luptă împotriva indigestiei. Acest lucru înseamnă că metabolismul este foarte lent și că toxinele sunt construite mai ușor în organism.

Comentează