Anamaria Vasile

Ce trebuie să știi despre tensiunea arterială în funcție de vârstă

În cazul în care tensiunea arterial nu se află între cotele normale, este foarte posibil să avem mult mai multe probleme de sănătate.

Dacă valoarea tensiunii va fi alta decât cea corespunzătoare, acest lucru va duce la afectarea mai multor funcții vitale ale organismului.

Aceste lucruri se agravează odată cu înaintarea în vârstă. De tensiunea arterial depinde buna funcționare a rinichilor, a articulațiilor, dar și a întregului organism.

Așa se explică de ce medicii aleg să trateze tensiunea într-un mod agresiv. Hipertensiunea poate să provoace leziuni pe artere.

În acest fel atacurile cerebrale, infarcturile, insuficiențele renale și nu numai, devin din ce în ce mai periculoase și mai posibile.

Medicamentele folosite pentru scăderea tensiunii sunt foarte puternice și vin la pachet cu o serie de urmări.

De aceea, cel mai indicat ar fi să ai grijă în primul rând de sănătatea ta ca să amâni cât de mult se poate problemele cu tensiunea.

Stresul este unul dintre cei mai importanți factori care provoacă schimbări la nivelul tensiunii arteriale.

Apoi urmează calitatea somnului, postura corpului, și nivelul de activitate fizică.

În cazul în care tensiunea ta arterial este mai mare de valorile 120/ 80 ar trebui să te îngrijorezi, pentru că indiferent de orice factori, o tensiune normală este mai mica decât aceste limite.

Înainte de a-ți stabili singur diagnosticul de hipertensiune arterial cel mai bine ar fi să mergi la un consult medical, pentru că în funcție de anumite circumstanțe, este firect ca tensiunea uneori să fie mai mare.

Grija sporită pentru tensiunea arterială, și în general pentru starea de sănătate ar trebui să înceapă de fapt imediat ce observe că obții valoarea de 140/ 90 de mai multe ori la rând.
Nu uita că în funcție de e tensiune ai, va fi nevoie să faci anumite schimbări specifice.

Doi oameni cu particularități diferite nu vor putea să folosească aceleași medicamente și nici măcar aceleași produse alimentare. De asemenea nici mișcarea fizică nu va putea să coincidă.

Foarte mulți oameni neglijează semnele instalării hipertensiunii arteriale, și totuși sângerările nazale și durerile puternice de cap care apar în mod constant ar trebui să te îngrijoreze.

Cei mai expuși riscului de a avea tensiunea arterial mărită sunt cei care au depășit vârsta de 45 de ani. De aceea, este important ca cei care sunt la a doua tinerețe să își măsoare în fiecare ani tensiunea.

O altă categorie de oameni mai este expusă riscului de a avea hipertensiune, și anume cei care au un mod de viață sedentar, cei care fumează excesiv sau cei care consumă alcool.

Tratamentele pentru hipertensiunea arterială trebuie să fie personalizată în funcție de particularitățile celui bolnav. De obicei medicii combină 2 tipuri de medicamente.

Contează foarte mult ca după momentul depășirii acestui moment critic cel afectat să aibă grijă în continuare de modul de viață pe care îl duce, ca să nu revidiveze boala.

În cazul în care hipertensiunea arterial se întoarce ea poate să fie mult mi agresivă față de cum a fost la început. Cel mai bine e ca oamenii care suferă de hipertensiune să fie moderați în orice fac.