Anamaria Vasile

Cele 10 fraze pe care bărbații nu suportă să le (mai) audă de la partenerele lor

Exista lucruri pe care barbatii pur si simplu nu vor sa le auda de la iubitele lor, indiferent cat de firesti li s-ar putea parea acestora. „Hai sa facem cumparaturi!” este doar un exemplu de fraza care ii duce cu gandul, invariabil, la dupa-amieze pierdute prin magazine, fara rost.

In continuare, dezvaluim alte cateva lucruri pe care barbatii nu vor sa le auda de la partenerele lor:

1. M-am tot gandit, si…

Daca o femeie spune asta, inseamna ca situatia este destul de grava. Este aproape clar ca implica si casnicia, acolo unde este cazul, locuitul impreuna, precum si inevitabila despartire. Deseori are accente tragice, cu invocarile unor intrebari spinoase, cum ar fi „De ce ma iubesti?” sau „Te-ai gandit vreodata la viitor?”.

In orice caz, barbatul este bine sa fie pregatit sa ofere raspunsuri, daca este determinat sa nu lase relatia sa se destrame.

2. Fii barbat!

Nimic nu este mai dezolant si mai iritant pentru un barbat, decat sa i se puna virilitatea sub semnul intrebarii. In plus, de multe ori este implicat si temperamentul persoanei respective, astfel ca nu ar trebui sa se faca reprosuri gratuite.

Un aspect foarte important al comportamentului masculin este acela de a respinge presiunile exercitate asupra faptelor si deciziilor luate. De multe ori femeile reproseaza partenerilor lor ca nu au initiativa si determinare suficienta. In realitate, este doar o chestiune de prioritati.

3. Parintii mei ar dori sa te cunoasca…

O fraza care ii duce cu gandul pe tipi la costum de haine, tunsoare proaspata, atitudine potrivita, emotii si multa sudoare. Bineinteles, pe aceia care isi doresc sa faca lucrurile sa mearga si care vor sa primeasca aprobarea viitorilor socrii.

Majoritatea barbatilor nu prea stiu ce anume ar trebui sa zica in fata parintilor iubitei, asa ca tac. Pana la urma, este normal ca acestia sa analizeze noul venit, punand intrebari. Dar, faptul ca a fost invitat, pentru el poate insemna doua lucruri:

* relatia voastra a evoluat, si se apropie vertiginos catre oficializare

* urmeaza sa fii evaluat din toate punctele de vedere in scopul validarii sau nu

4. Ma doare capul ingrozitor!

De cele mai multe ori inseamna ca seara respetciva nu va avea parte de actiune mai deloc. Va incerca sa iti ofere o aspirina, sperand ca isi va face efectul.

5. Fostul meu iubit nu ar fi facut asa…

Este o situatie destul de tensionata pentru el. Barbatii nu agreaza comparatiile cu fosti, astfel ca el va reactiona pe masura. Incearca sa eviti sa vorbesti despre ex-ul tau, pentru ca astfel ii vei ameninta autoritatea, si relatia vostra va avea de suferit. Nu face comparatii, si nu da exemple!

6. La ce te gandesti?

Femeile ar dori sa stie absolut tot ce simt si gandesc iubitii lor. Barbatii, pe de alta parte, nu sunt tocmai receptivi atunci cand vine vorba despre exprimarea prin viu grai a ceea ce simt si gandesc. Majoritatea tipilor recunosc ca atunci cand sunt intrebati la ce se gandesc, este greu sa raspunda din cauza ca de multe ori, ei chiar nu se gandesc la ceva anume.

7. Ti se pare atragatoare?

Deasemenea ii va fi greu sa raspunda, deoarece lui i se par dragute multe femeie. Insa asta nu inseamna ca ar face vreo miscare in ceea ce le priveste. Barbatii evalueaza in mod constant femeile din jur, si la fel si pe barbatii pe care ii vad. Pana la urma, este o chestiune de certificare a propriilor competente, si este normal sa evalueze si sa se autoevalueze.

8. Observi ceva schimbat la mine?

Nu iti recomandam sa il intrebi acest lucru pe partenerul tau. Poti avea surprize, mai ales daca tu tocmai ti-ai schimbat culoarea parului, iar el te intreaba daca te-ai tuns de curand… Incearca sa ii directionezi oarecum atentia asupra schimbarii, si ofera-i indicii. Va fi mult mai simplu pentru amandoi, si vei evita in acest fel eventualele conflicte.

9. Prietena mea se casatoreste

Nu dezvalui dezamagairea din glas, cauzata regretul ca nu esti tu in locul ei. Lasa-l sa perceapa situatia fara a fi supus la presiuni. Multe femei aleg sa faca marea surpriza care dureaza 9 luni partenerului, punandu-l in fata faptului implinit. Exista cazuri in care barbatii se sperie de responsabilitati si dispar.

Este clar de ce aceasta tactica a femeilor nu este intotdeauna cea mai inspirata.

10. Trebuie sa vorbim

Prevesteste adesea vantul schimbarii. Fie ca a gasit pe altcineva, fie ca nu mai este fericita in cadrul relatiei cu partenerul, femeia simte nevoia sa aiba o discutie deschisa, motivatoare. De obicei, cand isi arata disponibilitatea catre dialog, inseamna ca decizia de rupere a relatiei este pe jumatate luata.