Anamaria Vasile

Cele mai toxice obiecte pe care femeile le tin in poseta

Îți mai amintești când ultima dată ți-ai făcut cu adevărat curățenie amănunțit în geantă? Pentru că este un accesoriu de care ai nevoie în fiecare zi și de care este mai greu să te desparți e absolut necesar să îl păstrezi mereu într-o curățenie perfectă.

Ai nevoie zilnic de telefon, de ruj sau de o cremă de mâini. Dar exact acestea pot să îți pună viața în pericol atunci când te aștepți cel mai puțin.

De aceea atunci când vrei să îți cureți geanta cât mai bine, trebuie să începi acest proces din interiorul său spre exterior.

În mod normal telefoanele noastre mobile nu au legătură cu starea noastră de sănătate. Dar oricum, informațiile la care avem deja acces trebuie să ne pună destul de mult în gardă.

Undele electromagnetice venite din interiorul telefonului mobil pot să aibă efecte cancerigene. Iar în acest caz, creierul este cel mai afectat organ.

Ca să mai reduci din aceste pericole alege să dai mesaje scrise în loc să dai telefoane. De asemenea nu îl lipi de ureche ci ține-l la câțiva centimetri de ea.

Dacă ești totuși nevoit să dai un telefon și știi că discuția va fi mai lungă pune telefonul pe difuzor.

Când nu ai nevoie de acesta ține-l în geantă, nu în buzunar sau în alte locuri și mai apropiate de piele.

Femeile care au un program foarte încărcat și sunt mai mereu pee drumuri folosesc gelul de mâine sau cremele dezinfectante.

Dar clorura din componența gelurilor de acest fel nu este deloc benefică pentru sănătate. Este chiar atât de periculoasă încât pot să provoace astmul la oamenii care nici măcar nu sunt predispuși la această boală.

Ca să eviți acest pericol, dar nici ssă nu renunți la un produs care îți curăță mâinile este nevoie să cumperi un gel care să conțină alcool, dar care să nu aibă însă coloranți sau parfum.
De cele mai multe ori gelurile de acest fel nu îți afectează sănătatea, dar există și cazuri în care acestea îți pot provoca anumite feluri de alergii.

Rujurile, dar mai ales balsamurile pentru buze, sunt niște recipiente frumoase în care se găsesc cele mai ciudate lucruri.

Sau rețetele după care sunt făcute balsamurile sunt foart periculoase și îndoielnice. Parabenii îți dau hormonii peste cap, iar aceștia ar trebui excluși din orice tip de ruj.

Aceștia îți mai pot afecta și sistemul nervos. Retinolul este o altă substanță periculoasă in componența rujurilor.

Dacă lași rujul la soare aceasta poate să producă substanțe cancerigene. De aceeea este recomandată folosirea unui balsam de buze cât mai natural.