Anamaria Vasile

Copilul începe să danseze în timpul concertului, iar mișcările lui eclipseaza spectacolul

Acești oameni au venit să se bucure de concert, dar au fost martorii nașterii unei vedete de dans pe Internet. Acest mic băiat se bucura de concert atât de mult încât s-a ridicat și a început să danseze, iar oamenii din jurul lui au început să-l filmeze și să-l înveselească în loc să privească artiștii care au venit să-l vadă.

Cu toate acestea, când a fost lovit de lumina reflectoarelor, spectacolul său a început cu adevărat. Dintr-o dată, fiecare ochi din mulțime era pe el și pe bună dreptate.

Acest băiat este minunat. Mai rar copii curajosi ca el.

Majoritatea copiilor sunt timizi si rusinosi cand sunt in preajma mai multe persoane, insa se pare ca exista si copilasi mai putin sfiosi ce reusesc sa faca senzatie si sa atraga toate privirile.

Parintii copilului, prezenti in public raman uimiti de fiul lor ce reuseste sa starneasca amuzamentul celorlalti, acesta facandu-i mandri.

Cei mai multi micuti incep sa se miste pe ritm chiar dinainte sa faca primii pasi. Pasiunea pentru dans este ceva cu care toti ne nastem, dar unii dintre noi o pierd pe parcurs.

Este de ajuns sa privim un bebelus balansandu-se si zambind pe muzica preferata ca sa intelegem ca am fost facuti ca sa dansam si putine activitati sunt la fel de potrivite pentru micutii nostri precum cursurile de dans pentru copii.

De cand incepem sa dansam?

Pentru a gasi raspunsul la aceasta intrebare nu trebuie decat sa urmarim cu atentie evolutia bebelusilor in primii doi ani de viata. Multi bebelusi aplauda si se misca pe muzica inca dinaintea momentului in care incep sa mearga, insa varsta de aproximativ 14 luni este cea la care parintii vad pentru prima data adevarate miscari de dans din partea celor mici.

La cateva luni dupa implinirea varstei de un an, cei mai multi parinti sunt surprinsi de micutii care par sa prinda rapid gust pentru ritm si dans miscandu-se de sus in jos de cate ori aud melodia preferata sau chiar cantecelul unei jucarii sau al parintilor.

Intre varsta de 17 si 18 luni aceste miscari simple intra in sfera unei coregrafii mai complexe ce va include miscari laterale si piruete. Pana la 2 ani, micutii isi vor folosi inclusiv mainile pentru a se misca pe ritm si a se distra de minune.

De la acest punct, momentul in care cei mici pot fi inscrisi la cursuri de dans nu este departe. Instructorii de la scoli de top precum aceasta incurajeaza parintii sa isi aduca micutii la cursuri inca de la varste fragede.

Copiii de 3, 4 ani sunt mai usor de modelat si se adapteaza rapid la lectiile de dans, fiind prinsi exact in acel stadiu al dezvoltarii cel mai usor de influentat intr-un mod pozitiv de o activitate complexa precum dansul.

Lectiile de dans trebuie sa inceapa usor fara vreun fel de presiune pusa asupra celor mici. Acestia vor cere singuri mai mult odata ce incep sa se obisnuiasca cu atmosfera scolii de dans si cu instructorii.

Orele de cursuri de dans pentru copii sunt locul ideal pentru ca cei mici sa isi faca prieteni, sa invete sa se exprime, sa aiba incredere in propriile abilitati si sa munceasca pentru a se perfectiona.

Avantajul principal al lectiilor dans este faptul ca, spre deosebire de alte sporturi dansul nu este o activitate care rapeste copilaria celor care i se dedica.

Dansul poate fi exersat inclusiv acasa, este o activitate fizica moderata, iar atmosfera din grup si din timpul cursurilor este de obicei una relaxata, plina de optimism si pofta de distractie.

Prin dans, copiii invata jucandu-se si facand ceea ce le place, iar cu cat incep mai devreme cu atat miscarea pe ritm le este mai naturala. Atentie totusi la recomandarea instructorilor pentru varsta optima de a incepe cursurile.