Anamaria Vasile

Copilul nascut in India, cu un cap foarte mare a uimit pe toata lumea!

În luna aprilie 2013, un fotograf numit Arindam Deywas se plimba într-un sat din Tripura, în nord-estul Indiei. Acolo, Deywas a fost socat cadn a cunoscut-o pe, Roona Begum, o fata in vastra de 18 luni, care avea capil de trei ori dimensiunea normală.

Roona sa născut cu hidrocefalie, o boală potențial fatală, care duce la o acumulare de apă de pe creier. Printre multe lucruri, Roona nu a putut niciodata sa stea in picioare. Când s-a născut, medicii locali le-a spus părinților ei să o dupa la un spital privat. Tatal Roonei avea doar 18 de ani si era analfabet si foarte sărac. El pur și simplu nu si-a putut permite tratamentul medical de care fiica sa avea nevoie cu disperare. Zi de zi, el se rugat pentru un miracol.

Deywas a facut poze cu Roona si le-a impartasit cu toata lumea. Ce s-a intamplat dupa a uimit pe toata lumea.

Multi oameni au inceput face donatii pentru a o ajuta pe fetita. Si s-au strans  $ 62.000!

Astfel Roona a putut să-si înceapă tratamentul, care a implicat drenaj chirurgical al lichidului cefalorahidian din creier.

După aproape 10 de interventii chirurgicale, capul Roonei a scazut de la 37 cm la 23 de centimetri în circumferință.

În 2014, fata a zâmbit pentru prima dată. Medicii sunt șocați că Roona a trăit mai mult decât prognosticul său inițial de doar câteva luni.

Oamenii din întreaga lume urmaresc povestea ei. Ea primește îngrijirile necesare pentru a isi continua recuperarea ei. Mama ei, Fatima, și tatăl ei, Abdul, spera că intr-o zi fata lor va merge la școală.

Comentează