Anamaria Vasile

Crimele de la Caracal. Ce se întâmplă cu localnicii din Dobrosloveni, comuna din care era Alexandra Măceșanu

Localnicii din Dobrosloveni, comuna cu o populație de 3.000 oameni, din care era și Alexandra Măceșanu, sunt în șoc. Oamenii declară că le este frică să-și mai lase copiii afară din casă, chiar și ziua în amiaza mare. Așa că primarul a apelat la o soluție de criză, pentru că în zonă „teama pluteşte în aer”, a declarat el pentru Digi24.
Conform edilului Gheorghe Tudoraşcu, după ce o echipă de psihologi a mers în comună, la începutul săptămânii, pentru a acorda ajutor familiei Alexandrei, primarul a decis că întreaga comună are nevoie de ajutor psihologic pentru a trece peste această tragedie. Astfel, miercuri, 31 iulie, psihologii vor fi prezenţi pe toată durata zilei la Căminul Cultural din Dobrosloveni şi vor discuta cu fiecare persoană din localitate care va dori să stea de vorbă cu ei, informează Agerpres. „Am solicitat ajutor şi luni a venit de la Bucureşti o echipă care a fost la familia Alexandrei, împreună cu persoane de la primărie, cu asistentul comunitar, cu o persoană de la Asistenţa Socială.
Astăzi (miercuri n.r.), de la 10.00, la Căminul Cultural vor fi prezenţi din nou psihologi de la Bucureşti. Vor sta de vorbă cu copii, cu adulţi, cu toţi cei care simt că au nevoie. Echipa de specialişti va rămâne până diseară (miercuri seara n.r.) la Căminul Cultural, pentru ca să poată veni şi persoanele care lucrează până la ora 16.00. Este nevoie de consiliere psihologică pentru că în localitate pluteşte acum în aer o o teamă, parcă nimic nu mai creşte, e o atmosferă apăsătoare„, a spus primarul Gheorghe Tudoraşcu.