Anamaria Vasile

Cristinei Țopescu! Medicii de la IML au prelevat inima regretatei prezentatoare

Decizie incredibilă în cazul morții Cristinei Țopescu! Medicii de la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” au prelevat inima fostei prezentatoare, care va rămâne la ei pentru câteva zile. Trupul regretatei vedete va fi incinerat joi, 16 ianuarie, la Crematoriul Bârzeşti din Bucureşti, iar cenușa va fi trimisă la Oradea, la mama sa, Rodica.

Medicii legiști au prelevat inima regretatei Cristina Țopescu
Potrivit celor mai recente informații din ancheta morții Cristinei Țopescu, inima ei a fost prelevată de medicii legiști și urmează să fie ţinută timp de cinci zile într-o soluţie de curăţare. Ulterior, cordul va fi tăiat și supus unei analize de la laborator, iar rezultatele vor indica dacă a suferit sau nu un infarct.

Diagnosticul de infarct nu va putea fi pus decât după efectuarea unei cercetări histopatologice. Durează două-trei săptămâni, până se va putea stabili. După starea de agitație pe care înțeleg că o avea, din informațiile pe care le am de la televizor, ar putea fi o cauză de infarct miocardic (…). Starea de neliniște poate fi una din cauzele care să declanșeze o insuficiență cardiacă”, a declarat Vladimir Beliș în cadrul unei emisiuni de laAntena 3.

Cristința Țopescu ar fi încetat din viață în urmă cu aproape trei săptămâni, iar descoperirea a fost făcută duminică, 12 ianuarie. Drama s-a aflat după ce o vecină a alertat poliția, pentru că nu o mai văzuse de multe zile și nu i-a răspuns la telefon. Potrivit anchetatorilor, doi dintre câinii vedetei au fost găsiți morți în casă, alături de trupul fără viață al acesteia. Erau patrupezii care nu ieșeau afară fără stăpâna lor și care o iubeau până la sacrificiu. Alți cinci câini au supraviețuit în tot acest timp pentru că erau în altă parte a locuinței fostei prezentatoare și s-au hrănit după ce au ros un sac cu mâncare specială pentru ei.

Cristina Țopescu nu a putut rămâne însărcinată niciodată
Din cauza unor erori medicale, Cristina Țopescu nu a putut face copii niciodată. Însă, după cum ea a afirmat de multe ori în trecut, a avut copii “ai altei specii” și a vorbit mereu despre marea ei dragoste pentru necuvântătoare. De-a lungul timpului, regretata vedetă s-a implicat ori de câte ori era nevoie pentru apărarea drepturilor animalelor de pretutindeni.
“(..). Eu n-am copii decât ai altei specii. Pentru că și ei sunt copii. Cine nu înțelege asta e, elegant spus, un homocentrist și nicidecum un umanist. Mi-am dorit mult copii, dar o greșeala medicală, chiar două, au făcut imposibilă dorința asta a mea mare. Mi-aș fi dorit un copil nu pentru mine, ci doar ca să încerc să formez un om bun, generos, iubitor de toate ființele, responsabil și solidar cu suferințele și bucuriile lumii, universului… Într-o viață viitoare, sper să fiu și eu o mamă de care copiii mei să fie mândri”, a mărturisit Cristina Țopescu în urmă cu câțiva ani.