Anamaria Vasile

Cum a reușit Alexandra Măceșanu să pună mâna pe telefon. Criminalul din Caracal plecase la o farmacie. Motivul este incredibil!

Alexandra Măceșanu a reușit să pună mâna pe telefon ca să sune la 112 după ce criminalul din Caracal a plecat la o farmacie. Ea a precizat și motivul pentru care ucigașul s-a deplasat acolo și a explicat de ce nu a putut părăsi curtea în absența lui.

Adolescenta Alexandra Măceșanu a reuşit să găsească un telefon mobil în locul în care a fost sechestrată după ce agresorul său a plecat la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini, se arată în raportul MAI, obţinut de Mediafax.

„La ora 11.23, Măceşanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe acelaşi număr de telefon, sesizând aceleaşi aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecţionat apelul către dispeceratul Poliţiei Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente. După primirea apelului de la ora 11.12. dispecerul Poliţiei Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, care acţiona în zona 7 Caracal, (…) adresă pe care aceasta a furnizat-o de o carte de vizită găsită la locul unde se afla”, se arată în raportul MAI.

Adolescenta a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla şi a precizat că nu poate părăsi locul întrucât acolo se află un câine lup de care îi este teamă.

Întrucât a existat o neconcordanţă între adresa indicată de Alexandra şi cea unde se afla, agenţii de poliţie au revenit la Poliţia Municipiului Caracal şi au raportat evenimentul şefului Biroului Investigaţii Criminale.

Ulterior, fata a fost sunată, iar poliţistul a încercat să o calmeze şi i-a cerut să spună dacă ştie unde se află şi ce vede în jurul ei.

„Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o maşină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, şi mai mulţi câini lupi dezlegaţi, în continuare, poliţistul a întrebat-o dacă are reţea internet pe telefonul de pe care vorbeşte şi răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, şeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului şi dacă poate să iasă din casă şi din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roşie şi nu poate ieşi din încăpere deoarece este legată şi afară sunt câini lupi”, se arată în raportul MAI ce prezintă dinamica discuţiei dintre Alexandra şi ofiţerii de poliţie, atunci când fata a sunat la 112.

În acelaşi document se mai arată că discuţia este încheiată atunci când pe fundal se auzea lătrat de câini şi fata spune că nu mai poate vorbi, deoarece bărbatul s-a întors. Fata a precizat şi că a fost violată de bărbat.

Potrivit unor surse judiciare, agresorul a lovit-o cu putere pe Alexandra Măceșanu, după ce a surprins-o pe fată vorbind la 112. Fata a căzut şi a rămas inconştientă, în timp ce criminalul din Caracal s-a urcat în maşină şi a plecat în oraş.

Citește și: Cronologia crimei din Caracal. O copilă a strigat cu disperare „Ajutor!” către statul român, dar a fost trădată! Cum s-au transformat cei care ar fi trebuit să o salveze în complici ai ucigașului​

Criminalul din Caracal și-a părăsit locuinţa şi, timp de două ore, s-a plimbat prin oraş. Gheorghe Dincă a fost surprins de camere de supraveghere inclusiv când a aruncat câteva bijuterii în curtea unui hotel din oraș.

Potrivit aceloraşi surse, citate de Mediafax, criminalul din Caracal a stat între orele 12.00 şi 14.00 în oraş, apoi a revenit şi a găsit-o pe fata decedată, după care i-a ars cadavrul.

Anchetatorii îl vor duce luni pe Gheorghe Dincă la Caracal, pentru reconstituirea celor două crime pe care le-a recunoscut.