Anamaria Vasile

Cum arăta acum 25 de ani Carmen Iohannis

La 58 de ani, soția președintelui arată într-un mare fel, însă cum arăta acum 25 de ani? Singurele poze din tinerețea primei doamne a țării

Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți de peste 25 de ani, spune președintele ales al României. Cei doi s-au cunoscut la de 22 de ani. După sapte ani de relație s-au căsătorit și au o căsnicie fericită până acum. ”Secretul” celor 25 de ani de căsnicie a fost dezvăluit de Klaus Iohannis.

Președintele ales al României a cunoscut-o pe prima doamnă în timpul facultății, în vechiul cerc de prieteni al celor doi. Klaus Iohannis spune că a fost dragoste la prima vedere.

”Ne-am plăcut, pur și simplu, iar chimia dintre noi depășește orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac și se înțeleg, restul devine irelevant. Este foarte ușor ca doi oameni tineri să se placă și să se îndrăgostească și asta s-a întâmplat cu mine și cu soția mea”, povestește Klaus Iohannis în cartea autobiografică lansată în campania electorală.

”PAS CU PAS” este titlul cărții în care Klaus Iohannis își descrie viața și spune care este secretul căsniciei de peste 25 de ani cu Carmen. Iohannis relatează că au durat ani buni până când a decis să facă pasul în fața ofițerului Stării Civile.

”Am fost un cuplu de îndrăgostiți mulți ani. A durat mult până când ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani și ne-am căsătorit pe la vreo la 29”, explică președintele ales al României.

Pasajul în care Iohannis vorbește despre căsnicia sa este destul de mic, dar în el este dezvăluit secretul relației solide pe care acesta o are cu Carmen, după peste un sfert de secol de căsnicie.

”Iubirea este cel mai frumos și plăcut sentiment între doi oameni”, spune Klaus Iohannis într-un interviu acordat PROTV, dar în cartea sa explică faptul că secretul unei căsnicii solide nu este neapărat intensitatea iubirii.

Klaus Iohannis explică faptul că este foarte important ca într-o căsnicie să existe stăruință și dorință de a nu lăsa sentimentele să se răcească. ”Acesta este un lucru pe care trebuie să vrei să să-l faci, însă multă lume nu-l face și nu se străduiește. Și atunci apare această rată fenomenală de divorțuri”, explică Iohannis.

Președintele ales al României scrie în cartea sa un pasaj dezamagitor pentru romanticii care cred în iubire eternă ca în prima zi.

”A fi îndrăgostit este o fază care trece, mai devreme sa mai târziu.

Însă, ca să rămâi lângă cineva trebuie să îți dorești să consolidezi familia și să treci peste toate dificultățile. Să treci intenționat, fiindcă să abandonezi e ușor.

Abandonul este cel mai facil lucru, peste tot: la serviciu, și în căsătorie, și în politică”