Anamaria Vasile

Cum ne afectează eclipsa de lună din 27 spre 28 iulie! De la zodia Berbec și până la zodia Pești!

Eclipsa care va avea loc în noaptea dinspre 27 spre 28 iulie 2018 este, potrivit astronomilor, cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului XXI.

Chiar dacă nu toată lumea va putea vedea cum luna capătă o nuanță de roșu închis spre portocaliu, toți vom simți efectele sale. Iată cum influențează eclipsa care va dura o oră și 43 de minute viața zodiilor…

Berbecii trebuie să fie atenți la siguranța celor dragi

Astrologii recomandă Berbecilor să înceapă să aibă mai multă grijă de siguranța celor dragi și de casă. De asemenea, odată cu eclipsa de lună aceștia vor suferi din cauza unei relații de dragoste care din păcate se va sfârși.

Taurii vor fi determinați de fenomenele astrologice să aibă dispute în familie dar și să aibă posibilitatea de a avansa în carieră.

Dacă Gemenii vor trebui să învețe să facă diferența între prieteni și profitori, Racii vor avea parte de emoții puternice care le vor schimba viața.

Eclipsa de lună le va aduce Leilor schimbări majore pe toate planurile.

Fecioarele își vor da seama de ce au nevoie cu adevărat
Luna sângerie le va face pe Fecioare să înțeleagă de ce au nevoie cu adevărat în viață, iar Balanțele vor face tot ce le stă în putință și își vor atinge țelurile.

Scorpionul va primi de la această eclipse inspirația de care are nevoie ca să avanseze în carieră, iar Săgetătorilor le sunt favorizate călătoriile în interes de serviciu.

Evenimentele astronomice pot avea probleme de sănătate, Vărsătorii pot intra într-o nouă relație, iar Peștii vor fi mult mai determinați să-și îndeplinească dorințele.

Eclipsă totală de lună – Evenimentul în sine, va dura aproape patru ore.

Universul are o veste bună: cea mai lungă eclipsă a secolului 21 va avea loc în doar câteva săptămâni, în seara de 27 iulie.

Această eclipsă va fi complet vizibilă în Africa de Est și Asia Centrală, iar locuitorii din Africa de Vest, Asia de Est, America de Sud, Europa și Australia vor surprinde parțial.

Luând în calcul și fazele lunii în care este parțial acoperită, evenimentul va dura aproximativ patru ore.

Spre deosebire de eclipsele solare, care oferă un spectacol mult mai fascinant, în care Luna trece între Pământ și soare, eclipsa de Lună apare atunci când Pământul trece între Lună și soare, acoperind Luna. Astfel, cei care vor urmări eclipsa din data de 27 iulie, vor vedea un cer roșiatic, iar luna va avea o culoare sângerie.

Deși este ascunsă de lumina soarelui, Luna este încă acoperită cu câteva particule de lumină strălucitoare, filtrate prin atmosfera Pământului. Aerul de pe Terra împrăștie lumină cu lungimi de undă mai scurte, iar cele mai multe vor fi de culoare albastru-verzui.

Motivul pentru care această eclipsă de Lună va fi deosebită este faptul că Luna va trece aproape direct prin partea centrală a umbrei Pământului. Pământul se deplasează la cea mai îndepărtată distanță de soare, permițându-i eclipsei să dureze o perioadă mai lungă de timp.

Acești factori sunt și cei care au prelungit durata eclipselor din iulie până la o oră și 43 de minute, estimările NASA fiind acelea că cea din 27 iulie va fi cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului XXI.