Anamaria Vasile

Cum poți scăpa de infecțiile zonei intime cu doar 2 ingrediente

Infecțiile genitale încă sunt un subiect tabu. Toată lumea a auzit de ele și s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu o astfel de infecție, dar prevenția și testarea frecventă nu fac parte încă din obișnuință.

Infecțiile genitale reprezintă principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocând usturimi la urinare, mâncărimi, miros neplăcut, secreții anormale, arsură.

Candidoza: Candida albicans este o ciupercă ce trăiește aproape peste tot, inclusiv în corpul uman.

De obicei, sistemul imunitar ține sub control dezvoltarea excesivă a ciupercii. Infecția cu Candida albicans este cunoscută și sub denumirea de candidoză, candidoză vulvo-vaginală, vaginită candidozică sau infecție vaginală. Aproximativ 75% dintre femei fac o infecție vaginală cel puțin o dată în viață.

În 80-90% din cazuri, candidoza vulvo-vaginală este cauzată de o dezvoltare excesivă a ciupercii Candida albicans. De obicei, infecțiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurtă durată cu medicamente antifungice.

Cu toate acestea, există și remedii naturiste. Iată cum te poți trata cu bicarbonat de sodiu și ceai de mușețel.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri mușețel uscat / 1 litru apă / 3 linguri bicarbonat de sodiu.

Cum se prepară? Se pune apa la fiert până dă în clocot. Se adaugă mușețelul, se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se adaugă bicarbonatul de sodiu.

Tot lichidul se pune într-un lighean și se fac spălături normale. Se poate adăuga și o lingură de oțet de mere. Este bine ca acest procedeu să se facă seara. Repetați procedeul până când simptomele dispar.

Alte beneficii ale ceaiului de mușețel: Ameliorează durerile de stomac și simptomele sindromului de intestin iritabil, precum și refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea și durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esențiale precum alfa-bisabolol și matricină, care au proprietăți antiinflamatorii.

De asemenea, ceaiul de mușețel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon și pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanțelor cu efect antibacterian și detoxifiant.

Loading...