Exista extrem de multe cauze care provoaca infectii la picioare si unghii, iar vara cand purtam sandale, acestea sunt foarte inestetice.
De asemenea, persoana care are aceasta infectie poate sa infecteze si alte persoane.
Daca ai observat semne de infectie, trebuie sa iei masuri imediat, inainte sa se extinda.
Vei putea face acest lucru foarte usor, intrucat ciuperca care cauzeaza aceasta infectie este foarte sensibila la bicarbonat de sodiu si otet.
Bicarbonatul de sodiu previne raspandirea ciupercii, iar otetul o elimina definitiv.
jpg
Se pune 1 litru de apa calda intr-un vas si se adauga 5 linguri de bicarbonat de sodiu.
Se amesteca pana cand se dizolva bicarbonatul si se tin picioarele in amestec timp de 15 minute.
S
e repeta procedura, schimband apa si bicarbonatul si adaugand 200 ml de otet.
Se tin picioarele 10 minute in amestec.
Se repeta procedura in fiecare zi timp de 10 zile.
Se recomanda sa schimbi sosetele dupa fiecare procedura in caz ca bacteria a ramas in sosete.
Iti faci manichiura cu gel? Orice femeie trebuie sa stie asta
O tanara a impartasit pe internet tragica sa experienta a unghiilor cu gel. Mare atentie unde mergi sa iti faci unghiile, deoarece ti le poti distruge.
Chiar daca sunt frumoase si sunt admirate de toata lumea, mai ales ca tin foarte mult, gelul de pe unghii poate cauza uneori neplaceri uriase.
Uzura pe care o poate produce gelul asupra unghiilor este una foarte mare si dureroasa. O tanara a povestit ca a ajuns sa aiba dureri insuportabile din cauza gelului, care i-a afectat foarte tare unghia. Ajunsese chiar sa aiba sangerari si unghiile ii cazusera.
Conteaza foarte mult modul de aplicare a gelului pe unghii. Folosirea unor adezivi ieftini, neconformi, poate duce la distrugerea unghiilor.
De asemenea, pentru a pastra sanatatea unghiilor este obligatoriu sa faci o pauza de la gel. Procesul de insanatosire a unghiei dureaza pana la 5 luni. In aceasta perioada, este nevoie de tratamente. Cele mai indicate sunt cele pe baza de biotina.
Biotina ajuta la regenerarea unghiilor
Biotina intăreşte şi regenerează unghiile, fiind indispensabilă persoanelor care au probleme cu unghiile;
Biotina se găseşte în cantităţi mici în alimente, precum: morcovi, ficat, conopidă, roşii, migdale, ceapă, lapte de capră, zmeură, căpşuni, somon, banane, ovăz, nuci, drojdie de bere uscată, soia, gălbenuş de ou crud, tărâţe de grâu, seminţe de arbore de cacao, bumbac, schinduf, rădăcina de angelică, ginseng oriental şi ginseng american, frunze de dud alb, melasă, etc.
Pentru unghii exista insa si tratamente special concepute, care se aplica local.