Anamaria Vasile

Cum reacționează un papagal căruia nu-i place să i se spună ce să facă

Faceți cunoștință cu un papagal cu personalitate. Papagalul de rasa Cockatoo se numește Pebble și nu îi place să i se spună ce are de făcut, motiv pentru care în astfel de situații își schimbă total atitudinea.

Un astfel de papagal poate trăi până la 100 de ani, iar Pebble a trăit în casele a zece oameni în ultimii 20 de ani.

Se vede că a învățat câte ceva de la fiecare și nu stă niciodată pe gânduri când are lucruri de spus sau nu-i convine ceva.

Într-o filmare, care a ajuns virală pe internet, se poate observa cum stăpânul îi spune lui Pebble să intre în colivie, iar acesta refuză categoric și se enervează și îi adresează niște vorbe nu tocmai prietenoase acestuia.

Habitatul natural al Papagalului din rasa Bare-Eyed Cockatoo este definit de zonele largi ale Australiei și Indoneziei. Micul Corella sau Cacatua Sanguinea este numele științific pe care papagalul Bare-Eyed Cokatoo l-a primit.

Aflați în sălbăticie, papagalii Cockatoo sunt identificați în trei varietăți specifice care trăiesc în pădurile tropicale cu vegetație luxuriantă, pădurile ude cu temperaturi mari, pe câmpiile acoperite de iarbă și în savanele uscate. Din păcate, atunci când se află în habitatul lor natural sunt cunoscuți ca fiind niște distrugători. Ei se poziționează în copaci și rod ramurile mai mici.

Pentru că Papagalii Bare-Eyed Cockatoo se deplasează în general în stoluri formate din mii de papagali, distrugerile pe care le provoacă sunt în de cele mai multe ori semnificative. Sunt păsări care trăiesc noaptea în copaci, iar dimineața pornesc în zbor spre următorul loc în care vor găsi hrana.

În general se hrănesc pe pământ, mâncând semințe, inclusiv culturi de cereale. Există câteva specii de cockatoo care au intrat și s-au integrat perfect în industria animalelor de companie. Astăzi, cele mai multe magazine de animale de companie au la vânzare acești papagali.

Nume: Bare-Eyed Cockatoo

Originea: Australia, Indondezia

Grupa: de dimensiuni mari

Inaltime: 36 – 40 cm

Speranta medie de viata: până la 50 ani

Culoare: alb

Temperament: Un papagal cockatoo plictisit va începe să dezvolte comportamente nedorite cum sunt țipatul și smulgerea penelor, obiceiuri care vor fi greu de îndepărtat.

Dresaj: Dresajul decurge foarte bine într-o cameră în care să nu fie foarte multe elemente care să îi distragă atenția. Un papagal care a fost hrănit de mână încă de când era mic, este mult mai predispus la dresaj.

Caracteristici distinctive: Penele care acoperă urechile și cele poziționate deasupra ochilor sunt de culoare gălbuie. Interiorul penelor de pe coadă și de pe aripi sunt de asemenea acoperite cu o nuanță spălăcită de galben.