Anamaria Vasile

Cum să îndepărtezi murdăria depusă pe butoanele de la argaz! Nu ai nevoie de produse speciale de curăţare

Fiecare gospodină se confruntă cu această problemă, a grăsimii şi murdăriei depuse pe butoanele de la aragaz.

Dacă până acum plăteaţi sume mari pe produse speciale pentru curăţarea lor, trebuie să ştiţi că există o soluţie rapidă pe care o creaţi cu lucruri pe care le aveţi deja acasă.

Ai nevoie de: beţişoare igienice din bumbac, o periuţă de dinţi, câteva picături de amoniac

Înmuiaţi beţişoarele în picăturile de amoniac, apoi frecaţi bine locurile dintre butoane şi aragaz. Dacă grăsimea nu este îndepărtată în totalitate faceţi acelaşi lucru, dar cu periuţa de dinţi, conform fasingur.ro.

Utilizarile casnice nebanuite ale amoniacului! Te vor scoate din multe incurcaturi!

Amoniacul reprezinta unul dintre cele mai produse substante chimice utilizate in industrie.Forma hidroxida este ceruta pentru a fi folosita ca un ingredient alimentar pentru fermentare, reglare a pH-ului, si ca un agent de finisare a suprafetelor. Foarte putini dintre noi cunosc si alte utilizari casnice ale amoniacului:

Eliminarea mirosului de vopsea

Interiorul unei case proaspat zugravite arata minunat, dar mirosul de vopsea care persista, fapt obisnuit in asemenea cazuri, va face sa va urcati pe pereti! Pentru ca mirosul sa dispara, asezati cateva vase mici cu amoniac in fiecare camera in care s-a zugravit. Daca mirosul persista dupa cateva zile, umpleti din nou vasele. Puteti folosi la fel de bine otet sau cateva felii de ceapa.

Reda stralucirea obiectelor de cristal

Vasele din cristal nu mai stralucesc? Puteti sa le redati luciul pierdut folosind o solutie din cateva picaturi de amoniac diluate in 2 cani de apa, pe care o aplicati pe vase cu o carpa moale sau cu o perie. Clatiti apoi vasele cu apa curata si stergeti-le cu o carpa moale si uscata.

Indepartarea depunerilor de sapun si grasime

Pentru a scapa de acele depuneri urate de sapun si grasime din chiuveta de portelan sau de pe cada de baie smaltuita, frecati suprafetele respective cu o solutie obtinuta dintr-o lingura de amoniac si 4 litri de apa fierbinte. Dupa ce ati terminat, clatiti temeinic.

Reconditionarea pantofilor albi

Pentru a curata pantofii albi de sport care au capatat un aspect invechit, frecati-i cu o carpa inmuiata intr-o solutie de amoniac diluat – jumatate de cantitate amoniac si jumatate apa.

Curatarea covoarelor si a tapiteriei

Pentru a scoate petele de pe covoare si tapiterie, frecati-le cu un burete inmuiat intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac diluata in 2 litri de apa calda. Lasati sa se usuce complet, iar daca este nevoie, repetati operatiunea.

Spalarea ferestrelor

Ferestrele murdare si patate pot da un aspect neingrijit oricarei case. Este foarte usor sa indepartati mizeria, urmele de degete, funinginea si praful care acopera ferestrele. Pur si simplu stergeti-le cu o carpa moale inmuiata intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac si 3 cani de apa. Ferestrele vor fi nu numai uimitor de curate, ci si foarte stralucitoare.