Anamaria Vasile

Cum să radiezi de sărbători: 6 idei de machiaj de Revelion la modă

Crăciunul e foarte aproape, iar interesul pentru cele mai noi tendințe în materie de beauty crește uluitor. Fiecare fashionistă își dorește să fie o apariție greu de trecut cu vederea la petrecerea de Crăciun, așa că machiajul are un cuvânt important de spus, dincolo de ținută.

Vezi și câteva idei de machiaj pentru petrecerea de Anul Nou!

Machiajul de gheață, completat de un ruj roșu puternic. Încearcă un machiaj „rece”, de gheață, optând pentru nuanțe naturale, sidefii, strălucitoare și texturi cremoase. Un fond de ten cu iluminator, un blush cremos și un eyeliner discret, argintiu, pot face un machiaj de senzație. Completează-l cu un ruj roșu puternic, mat sau lucios, și vei obține un look cu adevărat radiant!

Machiajul glitter. De Crăciun ai ocazia să îți realizezi un machiaj care să atragă toate privirile. Profită de ocazie și alege un machiaj seducător, bazat pe multă strălucire. Smokey eyes, completat de un eyeliner argintiu și un rimel cu glitter, reprezintă, fără îndoială, o reușită! În ceea ce privește machiajul buzelor, rezumă-te la un gloss incolor! Simplu e mai frumos!

Machiajul auriu. Chiar dacă cele mai multe femei se feresc de auriu și de derivatele acestuia, de teamă că le-ar putea îmbătrâni, un machiaj bazat pe nuanțe calde de nisipiu, auriu și portocaliu-sidef aduce întotdeauna o notă distinctă în alcătuirea unui look elegant, care știe cum să evidențieze frumusețea unei femei, fără a-i transforma trăsăturile! Auriul nu are niciodată nevoie de prezentare, deci cu siguranță nu vei trece neobservată!

Marele avantaj al perioadei sărbătorilor este acela că îți permite să experimentezi cele mai extravagante tipuri de machiaj. De exemplu, dacă vrei ceva de sărbătoare, Crăciunul acesta încearcă machiajul puternic al ochilor, bazat pe nuanțe de albastru-petrol, desăvârșit cu câteva accesorii strălucitoare aplicate în colțurile exterioare ale ochilor. Poți schimba clasicul rimel negru cu unul strălucitor în nuanțe de alb, argintiu și albastru și te poți bucura de o privire intensă. Dacă ești suficient de îndrăzneață, rujul albastru este permis cu această ocazie. Te sfătuim să nu recurgi, totuși, la clasicul roșu, ci să mergi pe nuanțe naturale.

Smokey nude. Machiajul smokey nude, deși poate părea mult prea discret, este o variantă excelentă pentru Crăciun și petrecerea de Revelion. Nu numai că îți permite orice tip de ținută, coafură și culoare a părului, fără a cădea în vulgar, a părea exagerată sau a-ți pune probleme legate de cum asortezi rochia cu machiajul, dar îți evidențiază frumusețea naturală, conturându-ți trăsăturile care, până la urmă, sunt atuurile tale cele mai puternice!

Negru și verde. Machiajul în nuanțe de verde și negru reprezintă, fără îndoială, un truc excelent pentru oricine își dorește să se bucure de ochi mai mari și privire mai intensă. În plus, alegând să îți conturezi ochii cu negru și să completezi cu un praf verde de pleoape, te asiguri că împaci nevoia de a fi sexi cu cea de a emana feminitate și eleganță, fără a deveni vulgară sau a părea îmbătrânită! Ideal este un gloss în culori neutre, discrete, chiar incolor, dar nici roșul nu e de neglijat – dacă ținuta îți permite o astfel de combinație!

Când te temi să combini diferite culori, gândește-te că totul constă, în final, în echilibru și în atitudinea pe care o adopți! Până la urmă, ești un întreg, nu trebuie să separi machiajul de ținută, coafură și atitudine. Toate ar trebui gândite împreună, pentru a obține cel mai bun rezultat!