Anamaria Vasile

Cum se consumă usturoiul dacă vreți să dați rapid și ușor burta jos?

Cum se consumă usturoiul dacă vreți să dați rapid și ușor burta jos? Usturoiul funcționează foarte bine atunci când vine vorba de pierderea în greutate în mod natural. Este considerat ca fiind excelent în reducerea poftei de mâncare. Mirosul puternic de usturoi stimulează centrul de sațietate din creier și astfel reduce senzația de foame.

Usturoiul reduce apetitul prin creșterea sensibilității creierului la leptină. Acest hormon este produs de celulele grase pentru reglarea apetitului.

Usturoiul stimulează producerea de norepinefrină, un neurotransmițător care stimulează metabolismul.

Un grup de medici de la Spitalul Hashomer Tel din Israel a efectuat o cercetare bazată pe această temă. Ei au împărțit șobolanii în două grupuri.

Primul grup a primit alicină, iar al doilea grup nu a primit. Toți șobolanii au fost apoi hrăniți cu alimente bogate în zahăr. Șobolanii din primul grup au avut tensiunea arterială și nivelul de insulină mai mici, lucru care nu s-a întâmplat și cu al doilea grup de șobolani.

Cum puteți folosi usturoiul pentru a topi grăsimea de pe burtă?

Ingrediente

3 căței de usturoi

1 lămâie stoarsă

1 cană cu apă

Cum se prepară?

Stoarceți lămâile și adăugați sucul de lămâie într-un pahar de apă.

Mestecați cățeii de usturoi, apoi beți apa cu lămâie.

Se repetă tratamentul în fiecare dimineață, înainte de a mânca sau de a bea ceva

Ar trebui să vedeți rezultatele în termen de 2 săptămâni.

Atenție: Nu folosiți acest remediu dacă aveți probleme cu stomacul!

3 beneficii ale consumului de usturoi

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur – În prezența sucului său, germenii de răceli, gripe și viroze au șanse minime de supraviețuire. Combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii.

Un miligram de usturoi are aceeași putere ca douăzeci și cinci de unități de penicilină.

Este eficient împotriva streptococilor – Streptococii care cauzează scarlatina, difteria, inflamarea învelișului inimii (febra reumatică) sunt distruși de usturoi. În usturoi s-au găsit multe substanțe importante.

Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer).

Usturoiul conține substanța ajoenă care „diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase. Usturoiul are peste o sută de compuși ai sulfului cunoscuți. Acești compuși ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul și bronșita, îmbunătățesc circulația și funcțiile inimii, previn cancerul și ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale – Testele medicale au arătat că rădăcina cu aromă înțepătoare are „o acțiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagulării sângelui cu nivel mare de colesterol.