Anamaria Vasile

Cursurile unui liceu din Câmpina, supendate, după ce o elevă este suspectă de coronavirus

Cursurile de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina au fost suspendate, după ce o elevă de 19 ani a fost dusă la spital cu suspiciune de coronavirus.

Şcoala a fost închisă pentru o dezinfecţie generală, dupa ce o elevă de 19 ani a fost internată cu suspiciune de coronavirus la spitalul de boli infecţioase. „Cursurile sunt suspendate să facem dezinsecţie. Există o suspiciune de coronavirus.

E o fată de la noi din şcoală care a fost în Italia. S-a întors pe 25 februarie, a plecat cu un fel de gripă şi s-a întors cu aceleaşi simptome. A venit acasă, s-a adresat medicului de familie care i-a spus că e o răceală şi poate merge la şcoală, aşa am înţeles eu”, a declarat Gheorghe Lamba, directorul adjunct al liceului, conform Mediafax. În liceul Tehnologic Energetic învaţă 700 de elevi.

Dan Ioniţă, directorul DSP Prahova, a precizat că s-a luat decizia ca Liceul Energetic din Câmpina să fie închis vineri pentru dezinfecţie. Elevii au primit mesaje să rămână acasă în această perioadă. În acest liceul învaţă adolescenta suspect de coronavirus.

Tânăra a fost în weekend al Milano, iar la întoarcere a început să se simtă rău. Ea a fost preluată joi de la domiciliu cu ambulanţa şi transportată de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti.

I-au fost prelevate probe, iar acum autorităţile aşteaptă rezultatul care va confirma dacă tânăra a fost infectată sau nu cu coronavirus. În Prahova există două suspiciuni de coronavirus, cea de la Câmpina, iar a doua persoană suspectă a fi infectată este din comuna Bărăcăneşti, sat Româneşti.

Loading...