Anamaria Vasile

Dacă știam asta, nu mai aveam probleme cu matematica la școală! Trucuri ingenioase care te vor face să vezi altfel matematica!

Ca orice alt domeniu stiintific, matematica are propriile ei secrete.

Din anumite motive insa, profesorii nostri nu ne-au invatat niciodata caile simple ale matematicii…

Eram nevoiti sa tocim formule matematice si reguli pe de rost, fara sa intelegem cum se aplica in exercitii si la ce o sa ne ajute pe noi in viata treaba asta.

Nu toata lumea are un creier ce functioneaza pe principii matematice, dar daca esti pasionat de cifre si de calcule, mai jos ai cateva trucuri ce te vor pune pe ganduri, scrie tasta.ro.

Matematica (si matematici[1]) este in general definita ca stiinta ce studiaza relatiile cantitative, modelele de structura, de schimbare si de spatiu.

In sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite in mod axiomatic folosind logica formala.

Structurile anume investigate de matematica isi au deseori radacinile in stiintele naturale, cel mai adesea in fizica…

Matematica defineste si investigheaza si structuri si teorii proprii, in special pentru a sintetiza si unifica multiple campuri matematice sub o teorie unica, o metoda ce faciliteaza in general metode generice de calcul.

Ocazional, matematicienii studiaza unele domenii ale matematicii strict pentru interesul abstract exercitat de acestea, ceea ce le transforma intr-o abordare mai degraba legata de arta decat de stiinta.