Anamaria Vasile

De ce E BINE sa mananci grasime de porc

După ce au analizat peste 1.000 de mâncăruri raw, cercetătorii au făcut un clasament al ingredientelor care oferă cea mai bună balanță ale cerințelor tale nutriționale zilnice și au descoperit câteva surprize.

Iar grăsimea de porc este una dintre cele mai mari surprize ale acestui clasament și este mai sănătoasă decât grăsimea de miel sau vițel. De asemenea, este o sursă bună de vitamina B și minerale, care sunt vitale pentru organismul uman.

Top 10 cele mai pline de nutrienți alimente

1. Migdale – Bogate în acizi grași mono-saturați. Stimulează sănătatea cardiovasculară și sunt uimitoare în tratamentul diabetului.

2. Cherimoya – Fructul de Cherimoya este dulce și zemos, cu pulpa albă. Este bogat în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu.

3. Ocean Perch – O specie de pește din Atlantic, numită deseori rockfish. Este bogată în proteine și slabă în grăsimi saturate.

4. Plătică – Specie singulară, în general fără conținut de mercur. Este o bună sursă de vitamina B1.

5. Semințe de Chia – Aceste mici semințe negre conțin o cantitate mare de fibre dietetice, proteine, acid fenolic și vitamine.

6. Semințe de dovleac – Una dintre cele mai bogate surse de fier și mangan.

7. Swiss Chard – un fel de stevie care este p sursă dietetică rară de fitochimicale despre care se crede că are antioxidanți și alte proprietăți benefice.

8. Grăsimea de porc – Sursă bună de vitamina B și minerale. Grăsimea de porc este mai puțin saturată și mai sănătoasă decât cea de miel sau vită.

9. Frunze de sfeclă – Bogate în calciu, fier, vitamina K și grupul de vitamine B.

10. Snapper – Un pește marin, snapperul roșu fiind cel mai cunoscut.