Anamaria Vasile

De ce este bine să porți bijuterii de argint… Atragi doar lucruri bune în viața ta!

Al doilea metal ca valoare din lume, după aur, argintul a fascinat mereu prin strălucirea lui, fiind folosit pentru la crearea unor bijuterii extraordinare. Beneficiile lui pentru sănătate au fost descoperite de vechii greci.

De-a lungul vremii s-a observat că acele persoane care purtau argint se confruntau mai rar cu infecțiile. În timpul bătăliilor din Grecia Antică rănile soldaților se vindecau mai repede cu ajutorul unor unguente care conțineau argint,fiind crezut faptul că are acțiune antiseptică.

Grăbește vindecarea

Argintul are multe proprietăți pentru care a fost folosit de-a lungul timpului. Este un agent antimicrobian puternic care poate preveni și grăbi însănătoșirea în caz de răceală sau gripă.

În plus,ajută la închiderea rapidă a rănilor și la refacerea pielii,reglează temperature corporală și circulația sângelui. Un alt atu este acela că te protejează de radiațiile electromagnetice emise de aparatele electronice,îndeosebi de telefonul mobil.

Îți protejează pielea

Purtat sub formă de bijuterii,argintul interacționează cu conductivitatea naturală a pielii și ocrotește pielea de iritații,probleme circulatorii sau dezechilibre legate de temperatură corporală. O altă variantă de a profita de beneficiile argintuluieste să porți bluze care au aplicații argintate.

Te întărește în fața bolilor

Atunci când observi că sistemul tău imunitar este slăbit,când sunt persoane bolnave în jurul tău sau când ești pusă în situații cu risc de îmbolnăvire,cum ar fi călătoriile,poartă accesorii din argint sau argintate. În acest fel te protejezi de germeni patogeni.

Aduce un plus de vitalitate

Metalele ca argintul au proprietăți electromagneice,iar ionii din compoziția lor chimică interacționează influențând circulația sângelui,dar și nivelul energetic. Prin urmare,în zilele solicitante,poți purta bijuterii de argint pentru a fi dinamică și pentru a avea o putere de muncă mai mare.

Îl pot purta și alergicii

Dacă ai o piele sensibilă care se irită în urma purtării unor bijuterii din alte metale,poți recurge la brățări sau lănțișoare din argint,pentru că nu vor avea același efect. Din contră,argintul poate fi luat și de persoanele care au alergii la diverse metale.