Anamaria Vasile

De ce este pizzeria o afacere profitabila?

Pizza reprezinta una dintre cele mai cunoscute si apreciate preparate. Popularitatea de care se bucura in prezent nu va fi detronata curand. Din dorinta de a economisi cat mai mult timp, majoritatea oemenilor prefera sa comande mancare la domiciliu, in special pizza.

In ciuda faptului ca numarul restaurantelor cu acest specific este in crestere de la an la an, piata inca nu este saturata.

Asadar, iata cateva motive pentru care pizzeria reprezinta una dintre cele mai profitabile afaceri

  • Cresterea numarului de comenzi online

Ultimele statistici arata ca numarul comenzilor a crescut cu pana la 300%, iar printre preparatele preferate se numara inclusiv pizza. De asemenea, cel mai comandat sortiment de pizza a fost Quattro Stagioni.

  • Timp rapid de preparare

Pizza se prepara intr-un timp foarte scurt. Astfel, se economisesc multe resurse, iar acesta nu este un avantaj doar pentru pizzerie, cat si pentru clienti.

Un aspect foarte important in privinta timpului de preparare este reprezentat de utilajele folosite. Daca vei alege sa achizitionezi cuptoare pizza calitative, cu siguranta investitia va fi una inteligenta care se va observa in profit. Alege utilajele potrivite atat nevoilor personalului, cat si ale clientilor.

  • Cel mai apreciat preparat

Asa cum am mentionat anterior, pizza este unul dintre preparatele preferate de romani. Este important sa folosesti aceasta informatie in favoarea business-ului tau. Spre deosebire de un restaurant cu un alt specific, pizzeria este un business care cu siguranta va aduce rezultate vizibile si satisfacatoare.

  • Existenta mai multor sortimente

Probabil ca daca ar fi existat un singur sortiment de pizza, nu ar fi fost pe gustul tuturor. Insa diversitatea este, in mod cert, cea care face diferenta.

  • Poate fi personalizata

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui astfel de preparat este reprezentat de posibilitatea personalizarii. Practic, orice preferinta a clientului se poate pune in aplicare. Da-ti frau liber imaginatiei, pune intotdeauna dorintele clientului in prim plan si cu siguranta vei avea de castigat. Mai mult decat atat, poti combina ingredientele pentru obtinerea preparatului “vedeta”. Incearca si vei fi surprins de succesul acestei strategii.

  • Un bun prilej pentru intalnirile cu prietenii

In general, pizza este consumata in randul tinerilor, in special in cadrul intalnirilor dintre prieteni, care nu sunt deloc rare. Acest lucru iti poate aduce vanzari in mod regulat.

Alte sfaturi importante

Avand in vedere ca pizza va fi produsul principal, trebuie sa te asiguri ca te vei pozitiona in fata concurentei. Pentru a-ti indeplini acest obiectiv, ai nevoie de personal specializat, un pizzer excelent.

De asemenea, nu uita ca interactiunea cu oamenii este foarte importanta, mai ales in acest domeniu. Fii intotdeauna amabil astfel incat clientii sa revina la preparatele tale de fiecare data, cu drag.

Aminteste-ti intotdeauna ca scopul tau principal este acela de a servi mancare delicioasa si de a te asigura ca serviciile tale sunt excelente. Acestea sunt aspectele esentiale care iti vor asigura succesul