De ce insala barbatii. Motive si „scuze” reale, pe care le-au invocat chiar ei

Nu exista scuze si nici motive pentru inselat. Chiar si asa, mai ales barbatii o fac. De ce ajung sa „cada in pacat” si cum isi motiveaza comportamentul? Au spus-o chiar ei intr-un articol EliteDaily.

Poate singurul context in care e acceptabil sa inseli e daca iti pune cineva arma la tampla si iti ameninta viata. Altfel, e total gresit sa fii infidel partenerei. Cu toate acestea, domnilor le este greu sa ramana monogami. De ce? Iata cum si-au motivat „iesirile”:

1. „Suntem niste nenorociti”

Da, exista si barbati buni in lume, insa numarul lor este dublat de cei care nu au intentii nobile. „Sunt barbati care vor doar sa se foloseasca de femei: le spun orice vor sa auda, le fac promisiuni, le fac sa se simta speciale si le dau impresia ca sunt implicati in relatie. De fapt, isi doresc doar sa faca sex constant”, scrie Paul Hudson. Ce e mai grav e ca e foarte greu sa-i deosebesti pe barbatii buni de nenorociti pentru ca cei din urma sunt maestri in camuflaj.

2. „Suntem nesiguri”

„Unii barbatii nu sunt 100% rai, ci pur si simplu foarte nesiguri. Ne pasa de iubita noastra, dar ne e atat de frica sa o piardem sau sa fim inselati incat luam proasta decizie de a insala noi primii”, mai scrie Paul. El spune ca e o modalitate foarte proasta de a demonstra ca sunt „masculi feroce” si ca nu sufera dupa cineva la care tin.

3. „Nu intelegem ce norocosi suntem”

E greu sa-ti dai seama ca ai ceva bun. De multe ori, abia dupa ce pierzi lucrul respectiv realizezi cat de „neinspirat” ai fost. „Mai ales cand suntem foarte tineri si lipsiti de experienta, nu constientizam ca avem alaturi o fata minunata si traim cu impresia ca vom putea sa mai gasim alta. Inselam si dam cu piciorul unei relatii frumoase, pentru ca mai apoi sa regretam toata viata.”

5. „Nu avem curajul sa recunoastem ca nu mai suntem indragostiti”

„Din pacate, nu toate legaturile amoroase au un viitor. Unele dintre ele se sting la fel de repede cum s-au aprins. Spre deosebire de femei, noi nu avem curajul sa spunem cand nu mai simtim nimic asa ca inselam”, a incheiat Paul Hudson.

Comentează