Anamaria Vasile

De ce purtăm verigheta pe degetul inelar?

Verighetele au fost create acum sute de ani de către cei care au dorit să-şi oficializeze relaţia, oferindu-şi unul altuia simbolul dragostei eterne. Ei arătau în acelaşi timp că şi-au găsit sufletul pereche. Că tot suntem în luna iubirii, iată de ce verigheta se poartă pe degetul inelar.

Acest inel se poartă pe inelarul drept după logodnă şi pe inelarul stâng după căsătorie. Cele mai multe cupluri aleg să facă ambele evenimente în cadrul aceleiaşi slujbe religioase, unde preotul alături de naşi mută verighetele de pe mâna dreaptă pe cea stângă.

În popor, purtarea acestui inel pe degetul inelar reprezintă uniunea dintre două persoane care nu se vor despărţi niciodată, simbolizează eternitatea şi iubirea veşnică. În antichitate se spunea că din acest deget porneşte vena iubirii care ajunge direct la inimă, de aceea şi purtarea inelului în dreptul inimii, pe mâna stângă.

Obiceiul de a purta verigheta pe degetul mâinii stângi derivă din Antichitate. De la acel deget porneşte o arteră care duce sângele direct la inimă, verigheta fiind cea care uneşte destinele celor doi îndrăgostiţi.

Totuși, v-ați întrebat vreodată de ce verigheta se pune pe al patrulea deget de la mână? Cultura chineză explică acest lucru într-un mod inedit.

Degetul mare reprezintă părinții, arătătorul – frații, mijlociul – pe tine însuți, inelarul reprezintă sufletul pereche și degetul mic este reprezentat de copii.

Așază-ți degetele exact ca în imagine.

Pune-ți mâinile față în față, îndoaie degetele mijlocii și lipește-le. Apropie vârfurile celorlalte degete.

Încearcă să îţi desparţi degetele mari şi vei vedea că e posibil. Acest lucru înseamnă că părinţii nu îţi vor fi mereu alături. Revino la poziţia iniţială şi încearcă să faci acelaşi lucru cu degetele arătătoare şi vei constata că poţi. Şi rudele tale vor avea viaţa lor şi se vor desprinde de tine. Revino la poziţia cu care am început şi desprinde-ţi degetele mici de această dată. Rezultatul este acelaşi şi înseamnă că şi copiii îşi vor lua zborul la un moment dat şi îşi vor vedea de viaţa lor.

Vei vedea că în afară de inelare, celealte trei degete vor putea fi despărțite. Acesta este și cursul firesc al vieții. La un moment dat, ne vom despărți de părinți și de frați căci fiecare își va face propria familie. Într-un final, ne vom despărți și de copii, ei vor crește și vor pleca de acasă.

Inelarele nu pot fi despărțite pentru că reprezintă sufletul pereche. Destinul soțului și destinul soției este să rămână împreună pentru toată viața!