Anamaria Vasile

De ce te INGRASI in zona abdomenului: Afla AICI care sunt cauzele medicale ale obezitatii

De ce te INGRASI in zona abdomenului: Afla AICI care sunt cauzele medicale ale obezitatii
Obezitatea este o creștere exagerată a greutății corporale (peste 25% față de greutatea normală), cauzată de acumularea unei cantități mari de grăsime în țesutul subcutanat și în jurul viscerelor.

Poate fi exogenă, când este determinată de o alimentație excesivă sau endogenă, când apare în urma unor tulburări ale glandelor endocrine ori ale centrilor nervoși din hipotalamus. Constituie un factor de risc în diabetul zaharat, patologia cardiovasculară și arterioscleroză. Tesutul gras care se depune in jurul taliei si pe abdomen este cel mai periculos pentru sanatate, medicii sustinand ca ajunge sa functioneze ca o glanda, atacand inima, ficatul si alte organe, cu urmari ca boli cardiace, diabet, accidente vasculare si infarcturi.

Ne ingrasam in jurul taliei, intrucat este o zona predilecta pentru stocarea de grasime. Este si zona de unde grasimea dispare cel mai greu in timpul curelor de slabire. Alte locuri predilecte pentru stocarea grasimilor ==> coapse, solduri, fese. Desi astazi dietele sunt un subiect fierbinte, ei bine este posibil ca cresterea in greutate sa aiba si alte cauze decat alimentatia hipercalorica. Se crede că, la nivel individual, majoritatea cazurilor de obezitate se explică printr-o combinație de consum excesiv de calorii și lipsa activității fizice. Situațiile cauzate în principal de ereditate, motive medicale sau boli psihice sunt limitate. De fapt, se crede ca la nivel social cazurile de obezitate au crescut ca urmare a unui regim alimentar accesibil și savuros, a dependenței din ce în ce mai mari de mașină și a mecanizării. O analiză din 2006 a identificat zece alte posibile cauze ale creșterii obezității:
(1) odihnă insuficientă,
(2) disruptori endocrini (substanțe poluante din mediu ce interacționează cu metabolismul lipidic),
(3) o variabilitate scăzută a temperaturii mediului înconjurător,
(4) diminuarea fumatului, deoarece fumatul suprimă pofta de mâncare,
(5) consumul crescut de medicamente care duc la creșterea în greutate (de ex., antipsihotice atipice),
(6) creșteri proporționale în grupuri etnice și de vârstă, ce tind să cântărească mai mult,
(7) sarcina la o vârstă mai înaintată (ceea ce poate cauza o predispoziție către obezitate infantilă),
(8) factori de risc epigenetici transmiși din generație în generație,
(9) selecția naturală pentru un IMC mai mare, și
(10) mariajul asortativ ce duce la o concentrație ridicată a factorilor de risc pentru obezitate (acest lucru ar duce la creșterea numărului de persoane obeze prin creșterea discrepanțelor în greutate dintre oameni).

Cu toate că există dovezi substanțiale ce susțin influența acestor mecanisme asupra creșterii gradului de răspândire a obezității, acestea sunt încă neconcludente, iar autorii afirmă că acestea au probabil o influență mai mică decât excesul de calorii si sedentarismul. Obezitatea este definită prin intermediul indicelui de masă corporală (IMC) și evaluată în continuare din perspectiva distribuției de grăsime via raportul talie-șold și totalitatea factorilor de risc cardiovasculari.

O persoană „super obeză” cu un IMC de 47 kg/m2:
greutate 146 kg, înălțime 177 cm IMC se calculează împărțind greutatea subiectului la pătratul înălțimii sale, exprimată de obicei ori în metri ori în „unități” SUA: Metric: IMC Clasificare < 18.5 subponderal 18.5–24.9 greutate normală 25.0–29.9 supraponderal 30.0–34.9 obezitate clasa I 35.0–39.9 obezitate clasa II ≥ 40.0 obezitate clasa III Literatura chirurgicală împarte „clasa III” de obezitate în categorii ale căror valori sunt încă disputate. Orice IMC ≥ 35 sau 40 înseamnă „obezitate severă” Un IMC de ≥ 35 sau 40–44,9 sau 49,9 înseamnă „obezitate morbidă” Un IMC de ≥ 45 sau 50 înseamnă „super obezitate” Va propunem sa descoperiti cauzele medicale ale ingrasarii Afectarea tiroidei – hipotiroidismul Tiroida este o glanda care raspunde de metabolism, astfel ca tuburarile sale se pot traduce prin accelerarea (hipertiroidie) sau incetinirea (hipotiroidie) metabolismului. Prin metabolism intelegem o serie de procese care au loc in organism si sunt legate de nutrienti, de glucide, lipide si proteine. Incetinirea metabolismului se traduce si prin incetinirea arderilor, asadar persoanele care sufera de hipotiroidie sau tiroidita autoimuna vor avea predispozitie spre ingrasare. Sindromul sau boala Cushing Boala Cushing se caracterizeaza prin afectarea glandelor suprarenale, implicand tulburari in secretia hormonului nu mit cortizol – hormonul stresului. In Boala Cushing apar multe tulburari in organism, dar si cresterea rapida a circumferintei taliei prin depunderi de grasime. Din pricina cresterii rapide a “burtii”pielea nu reuseste sa se adapteze si se produc vergeturile, specifice acestei boli. Afectiuni ale ovarelor Sindromul ovarelor polichistice, dar si alte afectiuni ovariene se caracterizeaza prin tulburari hormonale care predispun la ingrasare in zona abdomenului De asemenea tumorile din sfera ginecologica pot proemina in abdomen sau asociaza ca simptom balonarea si constipatia. Afectiuni hepatice Ficatul gras functioneaza mai greu si predispune la depozitarea grasimii in jurul abdomenului. Uneori pcientii confunda ascita cu tesutul gras. Ascita apare la persoanele cu afectare hepatica grava, in cancere sau hepatite virale in stadiu avansat. Surse: healthy.kudika.ro si wikipedia.ro

Read more at www.andreilaslau.ro

un comentariu