DESCHIDE OCHII! Și-a PIERDUT copilul din cauza FACEBOOK-ului!

Toți părinții își doresc sa își știe copiii în siguranță. Vor să îi ferească de orice pericol i-ar putea pândi. Dar ce te faci atunci când unul din cele mai periculoase medii pentru copilul tău se dovedește a fi internetul, în special, rețelele sociale?

Rețelele sociale ne oferă posibilitatea de a păstra legătura cu oamenii cu care dorim să rămânem în contact. Cu toate astea, ele sunt adesea frecventate de diferite tipuri de oameni pentru propriile lor intenții, nu tocmai ortodoxe. Una dintre aceste rețele sociale este Facebook. Mulți oameni, în special copiii nu știu cum să se protejeze pe astfel de rețele sociale, nu știu ce să urmărească și ce să se evite.

Acesta este un exemplu de un astfel de caz, atunci când o mamă și-a lăsat copiii pe Facebook, nesupravegheați.
Povestea este așa:
Într-o zi, copilul ei a primit o cerere de prietenie de la o persoană necunoscută. Fetița a acceptat cererea de prietenie fără să se gândească la ce e mai rău. Mai ales ca era o poză de profil foarte frumoasă și nimic nu dădea de bănuit că s-ar putea întâmpla ceva rău.
Străinul inofensiv, a downloadat toate pozele cu fetița, urcate pe Facebook de mama ei alături de numele complet și de școala pe care aceasta o frecventează. Apoi le-a încărcat pe un site web unde a postat alături: ”Carne fragedă. Nici 6 ani împliniți. Doar 10.000 de dolari!”
În primă instanță, nu te gândești la nimic rău atunci cand pui o poză cu copilul tău alături de școala în care învață, pe Facebook. Nu te gândești ce poate sa însemne pentru siguranța copilului tău.
Asta s-a întâmplat cu această mamă care într-o zi s-a dus să își ia fetița de la școală și a aflat că nu e acolo. Nimeni nu o văzuse și nimeni nu știa unde se află copilul. Fiica ei fusese luată și de atunci nu a mai vazut-o vreodată.

Această experiență cutremurătoare îi invață o lecție pe părinții inconștienți care nu au nici un control asupra a ceea ce copilul lor postează pe internet și cu cine discută. Este un lucru care i se poate întâmpla oricui. Nici un părinte nu iși dorește ca pozele copilului lui sa fie descărcate de niște pedofili care folosesc aceste imagini pentru propriile lor scopuri bolnave.

Deci foarte important este să nu acceptați cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunoașteți și nu publicați informații personale despre voi sau familia voastră în locurile publice. Vrem să păstrăm străinii departe de noi și de familia noastră, nu? Același lucru este valabil și pentru rețelele sociale: nu ne plac cei care ne invadează intimitatea on-line.

Comentează