Anamaria Vasile

Dieta Monicăi Anghel, cu care poți slăbi până la 20 de kilograme în doar 5-6 luni

Vocea ei „caldă” ne-a marcat copilăria sau adolescența și continuă chiar și astăzi să ne ofere momente de neuitat. Cunoscută ca artistă complexă (cântăreață, actriță, prezentator de radio), Monica Anghel a devenit una dintre cele mai apreciate și iubite vedete din țara noastră.

Cei care au urmărit evoluția sa de-a lungul timpului au observat că artista a reușit să piardă 20 de kilograme în doar 5-6 luni. Monica Anghel a câștigat respectul și admirația „comunității” celor care au probleme cu kilogramele în plus.

Dacă doriți să pierdeți în greutate, puteți urma dieta Monicăi Anghel. Este vorba despre o dietă disociată, care vă va ajuta să slăbiți sănătos și eficient. În timp ce urmați această dietă, trebuie să știți că veți consuma trei categorii mari de alimente: carne, lactate și brânzeturi, legume și fructe.

Nu este recomandat să urmați această dietă dacă aveți probleme de sănătate sau restricții alimentare.

Dieta Monicăi Anghel – 3 zile în care se consumă carne

În această perioadă, putem consuma orice tip de carne, de preferat carne macră, evitând mezelurile. Carnea poate fi gătită la cuptor sau pe grătar, evitând uleiurile și sosurile.

Dieta Monicăi Anghel – 3 zile în care se consumă produse lactate

Majoritatea produselor lactate și majoritatea brânzeturilor sunt permise. Se recomandă cele cu conținut scăzut de grăsime. Recomandări: lapte bătut și brânză de vaci cu puțină smântână. Evitați iaurturile cu fructe sau alte adaosuri și brânzeturile foarte bogate în grăsimi.

Dieta Monicăi Anghel – 3 zile în care se consumă legume și fructe

Puteți consuma aproape orice fructe sau legume doriți, în cantitățile dorite.

Evitați-le pe cele bogate în:

amidon: cartofi, orez, fasole verde, mazăre, dovleac, linte, porumb

glucide: struguri, pere, banane, stafide, fructe confiate

lipide: nuci, caju, fistic

După încheierea unui ciclu de 9 zile, se reia dieta de la început: primele 3 zile de consum de carne, următoarele 3 zile cu lactate și brânzeturi și ultimele zile cu fructe și legume.

Sunt interzise:

produsele bogate în zahăr (dulciuri, prăjituri etc.) și zahărul

uleiul (excepție: puțin ulei de măsline)

băuturile carbogazoase

alcoolul

Cafeaua și ceaiul se recomandă a fi servite fără zahăr sau îndulcitori.

După întreruperea acestui regim alimentar, Monica a continuat să urmeze obiceiuri alimentare sănătoase, dar nu cu aceeași strictețe. În prezent, artista reușește să își păstreze forma de invidiat evitând dulciurile, cartofii și orezul și, cel mai important, evitând abuzurile și excesele culinare.

Trebuie să dai dovadă de multă ambiție pentru a reuși să nu te abați de la regulile acestui regim.

Vor exista și perioade de stagnare. Nu vă dați bătuți! La începutul dietei, veți observa o pierdere mai accentuată în greutate întrucât organismul va fi „surprins” de noul mod de abordare a alimentației. După o pierde semnificativă în greutate, care variază de la persoană la persoană, va exista o perioadă de stagnare, întrucât organismul s-a obișnuit cu schimbările făcute.

Ce puteți face atunci când stagnați? Încercați să faceți mai multe exerciții fizice pentru a arde mai multe calorii.

Sfaturi utile

Încercați să vă hidratați corect: se recomandă minimum 2 litri de apă în fiecare zi

Consumă moderat cafea (două căni de cafea pe zi sunt suficiente) și ceai verde

Nu consumați mai mult de o lingură de ulei de măsline în fiecare zi

Dacă simțiți că nu mai puteți continua regimul și sunteți tentat să consumați din alimentele nepermise, încercați să amânați până a doua zi

Aveți răbdare și multă voință: nu veți slăbi într-o săptămână toată greutatea dorită, așa cum nu v-ați îngrășat într-o săptămână

Sunt recomandate antrenamentele și exercițiile fizice de orice fel. În acest mod, mușchii se vor tonifica, grăsimile vor fi eliminate mai repede și starea generală de sănătate se va îmbunătăți.

Înainte de a urma dieta Monicăi Anghel, consultați un medic specialist. Trebuie să știți că fizicul și psihicul dumneavoastră vor fi foarte solicitate în această cură, nu oricine poate trece cu ușurință peste această dietă.