Anamaria Vasile

Din pacate, e adevarat! Anuntul facut de medici despre Elena Basescu, la putin timp dupa ce a recunoscut ca e gravida

Mezina președintelui Traian Băsescu urmează să devină pentru a treia oară mămică, peste numai câteva luni. Nașterea nu este, totuși, lipsită de riscuri, mai ales că ar fi vorba de a treia cezariană, iar medicul care îi urmărește evoluția a avertizat-o încă de la început.

Elena Băsescu este însă dispusă să și le asume, doar pentru a-și îndeplini visul.

Elena Băsescu urmează să aducă pe lume o fetiță, în luna iunie, după cum a anunțat în exclusivitate CANCAN.ro.

EBA și iubitul ei, Cătălin ”Tomată” sunt extrem de fericiți, deși au mici neînțelegeri pe marginea alegerii numelui bebelușei. Fiica lui Traian Băsescu mai are doi copii din căsnicia cu Syda, Sofia Anais, care a împlinit patru ani și Traian Jr, în vârstă de doi ani!

EBA visa însă ca, până la maximum 40 de ani, să aibă deja trei copii, ca să se considere o femeie împlinită, alături de iubitul ei cu 11 ani mai tânăr, Cătălin!

Pentru asta, fiica fostului președinte al României a fost dispusă să-și asume riscuri majore, deoarece la primele două nașteri a optat pentru operația cezariană.

A treia ar fi deja cam mult, mai ales că mușchii uterului nu sunt complet refăcuți la doi ani de la ultima incizie, susțin specialiștii!

Pe EBA, însă, o salvează faptul că a făcut mult sport, tonifiindu-și abdomenul, ceea ce o va feri, cel mai probabil, de complicații! Cu toate acestea, riscurile nu sunt de neglijat, iar specialiștii obstetricieni au atras atenția asupra acestora, stabilind ca regulă generală maximum trei cezariene pentru o mămică

Riscă ruperea uterului!

A treia operație este, însă, deosebit de delicată din pricina posibilității mari de rupere a țesuturilor uterului, ceea ce duce inevitabil la înlăturarea chirurgicală a acestuia, așa-numita histerectomie!

De exemplu, în anul 2014, la maternitatea din Iași au fost 30 de cazuri care au necesitat îndepărtarea uterului, după operații repetate de cezariană.

“Vrem să tragem un semnal de alarmă că toate aceste cezariene repetate pun în pericol atât viața mamei, cât și a fătului. Riscul de complicații majore ale mamei la o cezariană este mare. Trebuie promovată nașterea naturală”, spunea Mircea Onofriescu, de la Maternitatea Cuza Vodă din Iasi.

Au fost, însă, situații în care s-a efectuat cu succes și a patra operație de cezariană, precum în cazul vedetei internaționale Victoria Beckam. Există și medici curajoși care efectuează a patra operație! ”Nu există un număr maxim admis de cicatrici la un uter.

Eu am făcut a patra cezariană în cazul unor femei care sunt fie de o religie care nu le permite întreruperea de sarcină, fie musulmane care doresc multi copii.

În principiu, trei cezariene sunt sigure. Se poate chiar și a cincea cezariană, însă femeia trebuie să știe că exista riscuri“, spunea dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie pentru site-ul DePici.ro.