Anamaria Vasile

Doliu imens în televiziune. A murit un mare prezentator din România

Doliu imens. A murit un mare prezentator din România. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi, a fost unul dintre mesajele postate de un colaborator și prieten al regretatului prezentator.

Doliu imens în România. A murit un mare prezentator din România. Era celebru în TVR! Este vorba de cunoscutul Victor Țăruș. El era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2.

Vestea cutremurătoare a fost dată de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș.

“Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului şi pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”.

Cine este Victor Țăruș
Potrivit anticariatbazar.ro, Victor Țăruș este detinatorul unor rezultate competitionale cu care putini se pot lauda. El a câștigat numeroase titluri la competitiile interne si internationale de casting, pescuit la musca artificiala si pescuit cu naluci. De altfel, a participant si a fost promotor al echipei nationale la mai multe editii ale campionatelor mondiale de specuit la musca artificiala, casting, pescuit stationar pe cluburi, pescuit cu momeli naturale in ape de munte.

Victor Țăruș era editor al revistelor Pescarul (din 1990), Pescar modern (din 1993), Pescar la Crap (2007) si Prieten cu Natura (2008). A fost și protagonist al emisiunilor TV „Fir intins!”, „Pescar istet” si „Pescat hoinar”.


Timp de cinci ani, a fost lider de audienta pe TVR 2 si al emisiuni radio „NADA”. Se bucura de audienta la nivel national. În plus, a fost organizator al competitiilor „Carligul de Aur” si „Crapul de Aur” – competitii pentru capturi record publicate in revistele Pescar modern si Pescar la Crap si a numeroase alte competitii: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa Romaniei, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepresedinte pentru pescuit al Asociatiei Pescarilor din APVS-Romania. Din 2005, Victor Țăruș a fost presedintele Federatiei de Pescuit Sportiv din Romania.

El nu a fost doar un prezentator de emisiuni la TV, ci și un pasionat de lectură și chiar a scris și câteva cărți pentru pescari. Pescuit din Delta in Carpati, Pescar incepator (La pescuit cu unchiul Virgil), Cu lanseta pe ape de munte, Rapitori – ape de ses, Peste gatit aparute in numeroase editii si binecunoscute impatimitilor acestui sport.