Anamaria Vasile

Drama trăită de polițistul care a vorbit cu Alexandra la telefon. I-a murit fata acum 9 ani într-un caz intens mediatizat

Polițistul care a vorbit cu Alexandra la telefon a trăit el însuși o dramă incomensurabilă în urmă cu 9 ani de zile. Fata lui a murit în teribilul incendiu care a avut loc la Maternitatea Giulești. Este vorba despre acel polițist care a fost acuzat că avea o atitudine refractară în raportul oficial al Ministerului de Interne.

Polițistul care a vorbit cu Alexandra la 112 și-a pierdut copilul acum 9 ani
„Soția a avut o sarcină cu probleme, a născut prematur. Fetița mea, Alexia-Gabriela s-a născut la 36 de săptămâni și, când a izbucnit incendiul, era la Reanimare. Au resuscitat-o și au transferat-o la «Grigore Alexandrescu». Mi-am identificat copilul după trăsăturile feței, sprâncene și păr. Mi-au spus că a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Au încercat să o resusciteze, dar nu au reușit. Nici n-am apucat să-mi țin copilul în brațe”, a declarat în urmă cu 9 ani Viorel Vasilică Florescu.

În urma incendiului de la Maternitate Giulești, polițistul și soția lui au primit despăgubiri de 250.000 de euro de la Spitalul Giulești. Acesta mai are are o fetiță de 13 ani, scrie cancan.ro.

Țara noastră fusese condamnată la CEDO pentru tragedia care a avut loc la Maternitatea Giulești în urmă cu 9 ani de zile. În urma acelei condamnări, familiile care și-au pierdut bebelușii în incendiul care a îngrozit o țară întreagă au primit despăgubiri de la spitalul unde a avut loc tragedia.

Căutările fetelor au reînceput astăzi în mai multe locuri din Caracal și din împrejurimile orașului din Olt. Căutările au avut loc până acum la mai multe case de pe strada unde locuia individul Gheorghe Dincă. La Caracal au ajuns și scafandrii, care au efectuat cercetări într-un lac.