Anamaria Vasile

Dubla tragedie intr-un sat din Vaslui, dupa un duel cu parii. „A spart usa si a gasit-o acolo in sfanta piele”

Poveste tragica in judetul Vaslui, unde un barbat si presupusul amant al nevestei lui au murit amandoi, dupa ce s-au batut crunt din cauza femeii.

Convins ca era inselat, sotul a sarit cu parul la rivalul sau, mai tanar cu zece ani. Tot el a fost cel ranit grav in infruntare si s-a stins a doua zi, in spital. Cand l-a vazut la priveghi in sicriu, tanarul speriat si coplesit de remuscari si-a pus capat zilelor.

Totul s-a intamplat in comuna Rosiesti din Vaslui. Sotul femeii avea 43 de ani. La sfarsitul saptamanii trecute, si-a batut crunt nevasta, dupa ce – spunea el – a prins- o in casa presupusului amant. Apoi, s-a dus la tanar, ca sa se razbune si pe el.

Dupa bataia care a urmat intre cei doi, sotul a fost dus la spital in Iasi, cu rani grave. Medicii nu l-au mai putut salva. Intre timp, tanarul le-a spus apropiatilor ca daca cel pe care il lovise va muri, si el isi va lua viata. Nimeni nu l-a crezut insa. Apoi, sotul mort a fost adus acasa in sicriu. Tanarul, marcat de priveghi, s-a sinucis.

Femeia e acuzata de un sat intreg pentru intreaga tragedie. Ea sustine ca nu avea o relatie extraconjugala si ca nu era zi in care sotul sau, extrem de gelos, sa nu o striveasca in bataie. Femeia de 49 de ani spune ca se refugia la barbatul mai tanar doar ca sa scape de gelozia si bataile sotului sau. “Daca era amantul meu, ma omora la el in casa si pe el, cat de rau era el”

In sat, intamplarea i-a socat pe sateni si parerile oamenilor sunt impartite. „S-a dus la vecinul, a dormit, vineri a aflat vecinul, a spart usa si a gasit-o acolo in sfanta piele. A batut o si a scos-o in drum si s-a dus peste asta spanzurat acum. Asta fiind mai indemanatic, i-a luat parul si l-a batut ca pe carte”, spune un vecin. “Au fost prieteni buni, au muncit impreuna. Din cauza ei, unul e mort omorat, iar al doilea si-a pus streangul”

„Se ducea cu ziua, ea era rea. Venea la baiat, sarea gardul si intra la baiat. Si a gasit-o Ovidiu in pat si a batut-o in casa”, spune mama tanarului care si-a luat zilele.

„Vinovati sunt amandoi”, crede alt localnic. “Doar bautura si scandalul i-a adus, unul in lant si altul cu parul in cap, pentru nimic, pentru o muiere, nu trebuia sa se intample.”

Acum, femeia s-a mutat in satul vecin, in casa mamei sale. Marti, cei doi barbati vor fi condusi pe ultimul drum.

Comentează