Anamaria Vasile

Duet memorabil între Andreea Bocelli și Sarah Brightman! Am ascultat piesa pe REPEAT!

La vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian, înainte de a începe să înveţe a cânta la flaut şi la saxofon.

Bocelli îşi petrecea timpul cântând în copilărie, şi şi-a adus aminte mai tarziu că a fost „unul din acei copii, care este rugat să cânte pentru rude.

Nu cred că cineva decide să devină cântăreţ – alţi oameni decid pentru tine prin reacţiile lor”.

În anul 1970, la vârsta de 12 ani a orbit în urma unui accident în care a fost lovit în cap în timpul unui meci de fotbal. În acelaşi an a câştigat prima competiţie muzicală cu melodia „O Sole Mio”.

După ce a terminat liceul, în anul 1980, a început să studieze dreptul la Universitatea Pisa, apoi a terminat facultatea ca „doctor în drept” şi a petrecut un an ca avocat din oficiu.

Pentru a-şi plăti taxele, Bocelli cânta seara în diferite baruri.

În 1992, starul rock italian Zucchero a înregistrat cu Bocelli un cântec de al sau, Miserere, de pe albumul cu același nume pentru a i-o trimite tenorului italian, maestrul Luciano Pavarotti.

În februarie 1994 Bocelli a participat la Festivalul de la San Remo la secțiunea Nou veniți cu cântecul „Il mare calmo della sera”, câștigând. Albumul sau de debut, numit dupa cântec, a fost lansat imediat.

Drept câștigător al concursului de la San Remo din 1994, Bocelli a fost invitat să cânte iarăși, de data aceasta cântecul „Con te partiró” .

Acest cântec a apărut și pe albumul său intitulat BOCELLI, care a fost produs de către Mauro Malavasi și lansat în primăvara lui 1995.

În 1996 Bocelli a fost invitat să cânte împreună cu soprana engleză Sarah Brightman pentru campionul mondial la box Henry Maske.

Sarah Brightman a continuat să cânte cu Bocelli, schimbând titlul cântecului „Con te partiró” în „Time to say goodbye” , aceștia l-au reînregistrat împreună cu Orchestra Simfonică din Londra.

Albumul său de debut internațional din 1997, intitulat „Romanza”, lansat în primavără, i-a extins faima în întreaga lume. La 3 martie 1997 Bocelli a apărut în Hamburg, Germania împreună cu Sarah Brightman pentru a primi premiul ECHO pentru Cel Mai Bun Single al Anului.

În august a luat parte la Festivalul Puccini din Torre del Lago în Italia. Toată vara a ținut 223 de concerte în aer liber în Germania, dar și concerte în sală.

În 1998, a fost ales de revista People ca fiind unul din cei 50 cei mai frumoși oameni din lume.

Tatăl lui Andrea, Sandro Bocelli, a murit la data de 30 aprilie 2000. Mama lui Andrea l-a încurajat sâ îşi termine concertele programate. La concertul de pe 5 iulie, Andrea Bocelli a dedicat piesa „Sogno” memoriei tatălui său.

În anul 2006, Bocelli a influenţat municipalitatea oraşului său natal, Lajatico, pentru a construi un teatru in aer liber, „Teatrul Liniştii”.