Anamaria Vasile

După 18 ani soțul a început să îi acorde Elenei din e în ce mai puțin atenție, întârzia de la birou și era nemulțumit de orice

Cu toții o iubim pe Elena. Suntem prieteni din anii studenției. Nu doar o iubim – o jelim în secret. Era întotdeauna puțin distrasă, era întotdeauna foarte lipsită de apărare, si avea probleme mereu la locul de muncă.

Șeful era nepoliticos în fiecare zi și o amenința cu concediere. Dar chiar și acest lucru nu era cel mai important.

A trăit împreună cu soțul ei timp de 18 ani, fiica este aproape adultă, stabilită separat. Brusc, ea a simțit că soțul ei avea pe „cineva”. El a început să apară târziu acasă, nu răspunde la apeluri, trimite doar SMS-ul cu meesajul „ocupat”, răspunde nervos la întrebări: „Ei bine, de ce insisti?”

Du-te la culcare acum! ” Elena se închide în baie și plânge. Simțea că devenise inutilă.

Noi am asigurat-o în unanimitate că suntem cu toții ciudați, că ea crede că degeeaba că el este un soț bun și credincios. Dar am înțeles că trebuie să fie salvată. În plus, o parte din gasca noastră l-a văzut pe Dan într-o cafenea seara – era cu o fată. Desigur, nu i-am spus asta.

Am decis să găsim un bun psiholog pentru ea, Elena a trebuit să-și găsească stima de sine, să o facă să creadă în ea însăși, să învețe să nu-și facă griji în privința fleacurilor. Da, unei femei la patruzeci de ani nu îi este atât de ușoar, dar poate face încă multe.

După luni de zile de vizite la cel mai bun psiholog posibil Elena s-a trezit într-o dimineață și a ajuns la concluzia că de fapt să fii puțin în depresie poate fi într-un fel un lcuru chiar bun. Mai ales că apoi ea a primit o promovare și și-a găsit un partener care a făcut-o cu adevărat fericită.