Anamaria Vasile

ECHINOCTIUL DE TOAMNA 2019. Ce nu ai voie să faci la hotarul dintre vară şi toamnă pentru a nu atrage GHINIONUL

ECHINOCTIUL DE TOAMNA 2019. La echinocțiul de toamnă, Soarele trece prin punctul autumnal, unul din cele două puncte în care ecliptică intersectează ecuatorul ceresc. Că urmare, ziua va fi egală cu noaptea și va descrește până la solstițiul de iarnă.

23 septembrie – intrăm în zodia Balanță

Începând cu 23 septembrie intrăm în zodia Balanță, zodie ce aduce tuturor nativilor zodiacului un tip nou de energie ce favorizează gândirea profundă și meditația, o energie pozitivă.

Balanța, așa cum îi spune și numele, este un semn al echilibrului. Influența acestei zodii se va simți puternic pe tot parcusul toamnei, mai ales în momentele în care avem de cântărit unele situații. Este un moment prilenic pentru a lua decizii și eventuale noi angajamente, fie ele în plan personal sau profesional. Poate și din acest motiv, este o perioadă excelentă pentru nunți, un angajament pe viață.

ECHINOCTIUL DE TOAMNA 2019. Superstitii si traditii la echinoctiul de toamna

1. Intrucat evenimentul are loc intotdeauna in preajma Zilei Crucii, in ziua de 22 septembrie credinciosii duc buchete de flori cu care impodobesc crucea din biserica sau din fata bisericii. Este bine sa fie biserica in care crestinii au fost botezati sau s-au cununat.

2. Nu ai voie sa uiti de recolta de toamna. Se spune ca un agricultor responsabil este in acelasi timp recunoscator lui Dumnezeu pentru roadele bogate pe care le-a dat. Taranii duc la preot, la sfintit, plante, legume sau fructe folosite in scopuri vindecatoare. Plantele capata puteri de alinare a durerilor sufletesti si a bolilor trupesti daca sunt sfintite pe 22 septembrie. De pilda, prunele sfintite vindeca copiii de bolile copilariei precum rujeola sau varicela.

3. In aceasta zi, florile se plang una alteia pentru ca stiu ca vine iarna si se vor usca. Daca vrei ca planta din camera ta este uda nu e de la schimbarea vremii: aceasta chiar plange! Stie ca va muri in curand, iar daca vrei sa o salvezi, unge-o cu mir sfintit de la o manastire apropiata si roaga staretul sau preotul-paroh sa spuna o rugaciune pentru plantele si animalele tale ca Dumnezeu sa le ocroteasca pe timp de frig.

4. Atunci cand taranii vad ca pasarile incep sa zboare in stoluri in tarile calde e bine sa arunce cu grau peste gard. Aceasta superstitie spune ca necuvantatoarele cu aripi nu vor pleca flamande si nu vor distruge recoltele de anul viitor.

5. Nu ai voie sa strangi merele sau gutuile dupa aceasta data! Se spune ca daca strangi fructele dupa ziua cu echinoctiu nu vei avea spor la munca tot anul.

6. Nu doar in tara noastra exista traditii si superstitii legate de echinoctiu. In Coreea, de pilda, se tine marele festival al recoltei numit Chuseok. Acesta dureaza 3 zile, iar agricultorii scot la parada recolta bogata. Cei care nu s-au putut bucura de roade trebuie sa iasa in piata cu speritorile de ciori de pe campuri.

7. Si in Marea Britanie se sarbatoreste echinoctiul de toamna. In mai multe orasele din Regat se fac petreceri speciale la care vedeta este dovleacul.