Anamaria Vasile

Efectul surprinzator al manifestului pentru „smerenie” lansat de Taxi. BOR: Au crescut donatiile pentru Catedrala Neamului

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a declarat ca  donatiile pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului au crescut dupa disputa provocata de trupa Taxi.

Manifestul „pentru smerenie” al trupei Taxi care impreuna cu mai multi artisti a lansat un apel la simplitate si modestie, adresat deopotriva preotilor si credinciosilor, a avut un efect neasteptat. De la publicarea cantecului “Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici”, donatiile pentru Catedarala Mantuirii Neamului donatiile au crescut.

„In ultimele zile au crescut foarte mult donatiile oferite de site – 15 mii de lei pe zi. Au crescut donatiile pentru proiect in urma difuzarii acestui clip. In orice caz de foarte multe ori au crescut donatiile in ultimele zile. Cred ca respingerea unui asemnea proiect de importanta nationala se datoreaza unei insuficiente cunoasteri a continutului acestui proiect. Cred si eu in aceasta ideea – o intalnire cu niste oameni care s-au implicat la modul sincer in acest videoclip.” a declarat Vasile Banescu, Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru www.digi24.ro.

Lucrarile la Catedrala Neamului au inceput in 2013, iar Patriarhia Romana si-a propus sa finalizeze uriasa biserica pana in 2018. Pana acum, catedrala a inghitit peste 30 de milioane de euro, dintr-un total de 80 de milioane, la cat este estimata suma finala.

rupa Taxi a anuntat ca retrage controversatul videoclip „Despre smerenie”, ca urmare a deciziei lui Grigore Lese de a nu mai aparea in filmare si precizeaza ca va reveni cu o varianta noua.

„Respectam decizia domnului Grigore Lese de a se retrage din videoclipul «Despre smerenie». Drept care retragem videoclipul de pe YouTube. Vom reveni – dupa Paste – cu o varianta in care domnul Lese nu va mai fi inclus. Dorim sa va asiguram ca nu ne retragem, nu ne razgandim. Credem cu tarie in «Despre smerenie» si vom reveni – cu siguranta – cu noua varianta a videoclipului. Va multumim!“, se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a formatiei.

Comentează