Anamaria Vasile

Farsa cu cererea in casatorie este geniala!

Farsa cu cererea in casatorie este geniala!

Voi ce parere aveti despre acest video ?

Idei de cerere în căsătorie care îți garantează un „Da!” hotărât

Cererea în căsătorie trebuie să fie un moment special pentru ambii parteneri, o amintire pe care să o povestiți, cu plăcere și nostalgie, nepoților, peste ani.

Cum să pregătești o cerere în căsătorie

Transformarea unei cereri în căsătorie într-un moment special poate cântări greu în relația dintre cei doi parteneri. Trebuie să o faci astfel încât să nu riști un mic dezastru sau, mai rău, o ignorare a mesajului, pentru că partenera ta crede mai degrabă că vrei să faci o glumă. O cerere în căsătorie trebuie însoțită neapărat de un inel de logodnă, iar despre alegerea acestuia vom vorbi pe larg în cele ce urmează.

Deși femeile sunt cele care se bucură în general cel mai mult de acest moment, misiunea grea pică mai ales în curtea partenerului. El își va petrece nopțile gândindu-se la discurs și vorbe dulci cu care să-și cucerească partenera. Idei poți găsi peste tot – în cărți, în reviste, pe internet, vom vorbi și noi pe larg despre ele – însă, ca regulă generală, fii sincer și spune-i partenerei tale direct și simplu ce simți. Este cea mai scurta cale spre a-i câștiga inima pentru totdeauna.

Alege tema potrivită pentru cererea în căsătorie

Nu există temă potrivită pentru o cerere în căsătorie. Scenariul trebuie ales în funcție de personalitatea și pasiunile iubitei tale. Așadar, cheia spre o cerere în căsătorie memorabilă este să cunoști foarte bine femeia alături de care ai ales să-ți petreci restul vieții. O cină romantică poate fi cadrul potrivit, la fel cum o cerere spontană – la o plimbare în parc, de exemplu – poate fi de-a dreptul memorabilă pentru o persoană directă, practică și căreia nu-i place să se dea în spectacol. Însă, dacă, de exemplu, iubita ta este pasionată de călătorii, păstrează acest moment pentru o locație exotică, inedită: un safari, de exemplu, sau o călătorie prin Asia. Iar dacă femeia pe care o iubești este și puțin copilăroasă, poate că nu ar fi o idee rea să o ceri de nevastă la Disneyland. Poate îl convingi pe Mickey Mouse să îi ascundă undeva inelul și să facă parte din scenariu.

Alege locul potrivit pentru cererea în căsătorie planificată

Locul este important atunci când îți faci planuri să îți ceri iubita de soție. Ce spui de locul primei întâlniri sau de banca pe care v-ați sărutat pentru prima dată? Aceste momente sunt cu siguranță foarte importante pentru femeia de lângă tine și ocupă un loc special în inima ei. Tocmai de aceea mulți le consideră ideale pentru un astfel de scenariu. Însă locul poate fi ales și în funcție de ideea ta. O plajă exotică pentru o cerere scrisă pe nisip, un oraș romantic pentru o pasionată de călătorii, chiar și o bibliotecă dacă iubita ta este pasionată de citit. Sau – de ce nu? – o sală de teatru sau de cinema.

Alege aliații pentru o cerere în căsătorie cu un scenariu pregătit

Chiar și pentru cel mai simplu scenariu vei avea nevoie de cel puțin un aliat, prietena cea mai bună a viitoarei mirese, cea mai în măsură să te ajute să alegi inelul perfect.

Apoi, dacă planul este unul mai complicat, poți apela la vecini de încredere pentru un mesaj pe bloc, o agenție de publicitate pentru un billboard sau la angajații unui aerodrom pentru o cerere în căsătorie care implică și un avion de mici dimensiuni. Părinții ei, mai ales mama, cea care o cunoaște cel mai bine, îți pot fi de mare ajutor și este de preferat să apelezi și la ei. Mai ales dacă sunt o familie unită. Astfel nu riști ca aceștia să se simtă excluși și să se supere.

Alege inelul de logodnă

Inelul de logodnă potrivit este o alegere grea pentru orice viitor mire. Ce alegi? Piatră colorată sau diamant? Aur alb sau aur galben? O singură piatră în centru sau un model complicat? Toate aceste răspunsuri depind foarte mult de personalitatea iubitei tale. Dacă vrei să mergi la sigur, scoate-o la cafea pe prietena ei cea mai bună și cere-i ajutor. Imposibil ca fetele să nu fi vorbit până acum și despre acest subiect. Astfel, misiunea ta va fi considerabil ușurată. Mai ales că presiunea nu este una mică: iubita ta va purta acest inel pe deget pentru tot restul vieții.

Tradiția spune că bărbatul este cel care acoperă costurile inelului de logodnă așa că, dacă te gândești să faci acest pas, începe mai întâi prin a pune câțiva bani deoparte. Se spune însă că inelul de logodnă nu ar trebui să depășească venitul tău pe două luni. Dacă dorești cu adevărat să o impresionezi, alege unul încrustat cu diamante. Dar și smaraldul sau safirul sunt potrivite pentru o astfel de bijuterie.

O altă variantă, mult mai puțin romantică însă, este să alegeți inelul împreună. Asta după ce deja ai cerut-o în căsătorie într-un mod amuzant, cu un inel de jucărie, de exemplu, împrumutat de la nepoțica ta. Cât despre o semnificație generală a inelelor de logodnă, se spune că pietrele colorate sunt pentru firile jucăușe. Cele simple, cu un singur diamant, pot fi oferite unei femei elegante și sofisticate, în timp ce unul cu trei pietre poate fi oferit unei persoane care iubește simbolistica, cele trei pietre semnificând trecutul, prezentul și viitorul și veșnicia sentimentelor care vă leagă. Nu în ultimul rând, o femeie căreia îi place să fie în centru atenției va fi mai mult decât încântată dacă va primi un inel cât mai strălucitor, încrustat cu pietre pe toată suprafața.

Cereri în căsătorie surpriză

Orice cerere în căsătorie este o surpriză, însă unele pot fi de-a dreptul spectaculoase. Mai ales dacă alegi o metodă puțin mai ieșită din comun de a-i pune iubitei tale marea întrebare.

Inelul de logodnă din sticla de șampanie

Un inel poate fi ușor de ascuns într-o sticlă de șampanie sau pe fundul unui pahar. Organizează o noapte romantică în doi, la voi acasă. Gătește pentru ea, umple patul cu petale de trandafir și pune sticla de șampanie la rece. Ea va aștepta o noapte de pasiune, dar va primi pe lângă asta și o spectaculoasă cerere în căsătorie. Gestul poate fi făcut însă și la un restaurant, cu complicitatea chelnerilor.

Cererea în căsătorie în buchetul trimis prin curier

Este simplu de organizat. Îi trimiți prin curier un buchet de flori cu o scrisoare atașată. Dacă firma de curierat este de încredere și ai mai lucrat cu ea, poți pune și inelul în plic. Dacă nu, așteptă până ajunge acasă.

Cererea în căsătorie într-o carte cadou

EDacă iubita ta iubește lectura, o vei impresiona cu acest gest. Cumpără-i cartea favorită într-o ediție nouă și specială și taie foile pe interior astfel încât să încapă între ele cutia cu inelul. Când va vrea să răsfoiască respectiva carte, va avea șocul vieții ei. În sens pozitiv, bineînțeles.

Cererea în căsătorie deghizată sub forma unui cadou-surpriză

Funcționează mai ales dacă este ziua de naștere a iubitei tale. Prinsă în febra pregătirilor pentru petrecere, nu va observa cu siguranță că tu bați orașul în lung și-n lat după inelul perfect. Și ce cadou poate fi mai frumos decât o cerere în căsătorie.

Cererea în căsătorie imprimată pe fundul ceștii de cafea

Simplu, practic și neașteptat, poți pune în aplicare acest plan cu ajutorul unei firme specializate în imprimat căni și tricouri. Sau poți căuta prin magazine de suveniruri sau librarii una care să aibă din fabrică imprimată pe fund întrebarea. Poate fi în interior, iar mesajul va fi observat când iubita ta își va termina de băut cafeaua sau pe exterior – pentru o surpriză absolută. Însă parcă nu ai vrea să te așezi în genunchi lângă chiuvetă, în timp ce ea spală vase, nu-i așa? Asta pentru că un mesaj imprimat pe exteriorul ceștii de cafea va fi observat cel mai probabil fix într-un moment ca acesta.

Cereri în căsătorie amuzante

Bineînțeles, o cerere în căsătorie poate fi și amuzantă, această variantă fiind de preferat mai ales dacă iubita ta este o fire volubilă, jucăușă și copilăroasă.

Cererea în căsătorie cu ajutorul rețelelor sociale

Nu, asta nu înseamnă că o ceri de nevastă pe Facebook Messanger. Nimic nu e mai urât. Însă o poți tachina lăsându-i indicii sau trimițându-i tot felul de filmulețe amuzante și cu subînțeles, care să pregătească momentul. Dacă apreciază expunerea pe rețele de socializare, poți să te fotografiezi cu un tricou pe care să ai imprimată întrebarea, să postezi poza pe Facebook și să-i dai tag iubitei tale. Sau poți să te filmezi în timp ce îi mărturisești dragostea și îi pui întrebarea. La un astfel de video poți da tag tuturor prietenilor. Vei transforma astfel această clipă într-una memorabilă, de care se vor bucura toți apropiații voștri.

Mesaje de cerere în căsătorie ascunse într-un cadou trimis prin curier

La fel ca și cererea în căsătorie cu un buchet de flori trimis prin curier, trebuie să ai mare încredere în firma de curierat pentru a trimite un inel cu pietre prețioase sau chiar diamant prin curier. Însă poate fi un gest frumos și neașteptat pentru iubita ta, mai ales dacă respectiva cutiuță este ținută în brațe de un ursuleț de pluș. Dacă nu știi o firmă de încredere, poți apela oricând la un simplu mesaj pe care să-l ascunzi într-un cadou frumos trimis prin curier. O cutie de bijuterii de exemplu, cu un compartiment special pentru inele care să conțină mențiunea că acela este locul perfect de păstrat inelul de logodnă pe care-l va primi după ce ajunge acasă de la serviciu.

Cererea în căsătorie transmisă cu ajutorul unui animal de companie

Nimic mai simplu. Prinde cutia sau direct inelul de zgarda animăluțului ei de companie, fie că este o pisică sau un cățel. Iar dacă își dorește de mult un animal de companie și nu s-a încumetat să adopte unul, acesta este momentul potrivit să il faci tu cadou, alături de inelul de logodnă.

Cererea în căsătorie cu un flash-mob

Merge doar dacă aveți mulți prieteni și doar dacă aceștia acceptă să ia parte la acest minunat eveniment din viața voastră. Momentul poate fi făcut pe viu sau filmat și trimis pe telefon sau postat pe Facebook. Se poate realiza și cu o trupă de dansatori, însă te va costa ceva bani. Iar întrebarea poate fi pusă cu ajutorul unor pancarte ținute de cei care iau parte la flash-mob sau poate fi introdusă într-un cântec pe care să dansați.

Cereri în căsătorie extravagante

Cererile în căsătorie pot fi și extravagante, însă pentru acestea vei avea nevoie cel mai probabil fie să pui ceva bani deoparte, fie să ai parte de complicitatea unor persoane publice.

Cererea în căsătorie sub forma de aplicație de smartphone

Dacă ai un prieten programator, ai rezolvat simplu problema. Dacă nu, trebuie să apelezi la o firmă specializată în designul aplicațiilor. Poate fi sub forma unui joculeț care, odată câștigat, va afișa marea întrebare.

Cererea în căsătorie transmisă cu ajutorul unei celebrități

Cel mai bine ar fi să vorbești cu vedeta ei preferată, pe care să o filmezi în timp ce îi povestește iubitei tale cât de mult o iubești și cât de tare îți dorești să te căsătorești cu ea. Este greu să spui nu la așa ceva, așa că i-ați inima în dinți și abordează starul preferat al iubitei tale. Cam toate persoanele publice au conturi de Facebook sau Instagram și chiar le răspund fanilor, deci planul nu este unul imposibil. Sau pot fi abordați la finalul unor evenimente publice.

Cererea în căsătorie sub forma de aplicație de smartphone

Dacă ai un prieten programator, ai rezolvat simplu problema. Dacă nu, trebuie să apelezi la o firmă specializată în designul aplicațiilor. Poate fi sub forma unui joculeț care, odată câștigat, va afișa marea întrebare.

Cererea în căsătorie într-un show tv

În 2013, iluzionistul Cristi Gache a uimit deopotriva publicul și juriul emisiunii „Românii au talent“, când, la finalul unui număr, a picat în genunchi și și-a cerut iubita de soție în direct la Pro TV. Poți urmări aici momentul video. De ce nu ai face și tu un astfel de gest? Nu trebuie să participi neapărat la concurs, trebuie să mergi în public într-una dintre seri. Producătorii TV se dau în vânt după astfel de gesturi, mai ales că fac și audiență pe seama lor, așa că, dacă aveți o poveste frumoasă, ce merită să iasă pe post, s-ar putea să-i convingi să te lase să îți ceri iubita de nevastă la televizor. Până și Marius Moga a făcut anunțul nunții în direct la Pro TV, dar în cadrul emisiunii „Vocea României“.

Închirierea unui billboard pentru o cerere în căsătorie

O firma de afișaj stradal te poate ajuta în acest sens. Cu ei stabilești și designul billboard-ului sau mărimea acestuia, în funcție de preferințele tale și de buget. Te avertizăm însă de la bun început că este o variantă destul de costisitoare.