Anamaria Vasile

Fata cu voce de înger

O voce de inger! Va place cum canta?

După cum știm cu toții, muzica face parte din viața noastră. De-a lungul secolelor, piesele muzicale și interpretarea lor au avut un rol extrem de important în viața noastră.

Muzică auzim oriunde mergem. Muzică auzim în filme, la telefon, la petreceri, de sărbători etc..

Muzica este unul dintre cele mai bune instrumente care ajută oamenii să învețe mai bine, să se dezvolte armonios, să se relaxeze sau pur și simplu să se exprime în stilul lor.

Când copiii încep să plângă, părinții încearcă să-i facă să se oprească din plâns cântându-le. Aceasta este o modalitate de a-și exprima dragostea sau doar de a interacționa cu ei.

Părinții se pot folosi de muzică pentru a influența dezvoltarea copiilor, comportamentul acestora și pentru a-i ajuta să socializeze mai ușor. Majoritatea copiilor mici le place să asculte sau să cânte melodiile pe care le aud. Potrivit studiilor, muzica poate contribui la dezvoltarea mentală și muzicală a copiilor.

Efectul muzicii asupra dezvoltării timpurii a copiilor

După cum am menționat deja, muzica poate juca un rol cheie în creșterea copiilor. Există două fapte simple cu care suntem cu toții de acord, copiii nu experimentează muzica în același mod ca și adulții. Primii șase ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea muzicală și personală a copilului. Chiar și cei mai mici copii pot înțelege melodia, frecvența și stimulii. În anii de început ai copilăriei, copiii învață tonurile muzicale și încep să le memoreze.

Acest proces constă în principal în memorarea și imitarea tonurilor unor cântece familiare. În această perioadă părinții ar trebui să-și exercite influența asupra copiilor.

Desigur, există atât factori pozitivi, cât și negativi care pot afecta capacitatea de a-și dezvolta abilitățile în acel moment al vieții. Este necesar ca cei mici să fie stimulați și să intre în contact cu muzica pentru a fi atrași de ea.

Ascultarea unor diverse melodii poate afecta dezvoltarea mentală timpurie a copiilor, dar și cântatul la un instrument poate ajuta copiii să aibă rezultate mai bune la școală. Instrumentul muzical poate avea un impact mare asupra inteligenței copiilor.

Cântatul la un instrument muzical poate ajuta creierul să îmbunătățească anumite abilități motorii și în general inteligența. Există, de asemenea, un lucru important de menționat când vine vorba de acest lucru. Copiii care iau lecții individuale de muzică au capacitatea de a rezolva problemele viitoare și de a folosi logica când este necesar.

Astfel, își dau seama de modul în care trebuie să folosească lucrurile din jurul lor și cum să rezolve orice problemă cu care s-ar putea confrunta.

Uneori sau chiar tot timpul noi, adulții, ne exprimăm prin muzică. Copiii însă o fac tot timpul. Copiii fredonează adesea melodii necunoscute în timp ce se joacă. De asemenea, inventează propriul cântec în timp ce se joacă cu diverse jucării, fie electronice sau nu.

De la o anumită vârstă ei încep să-și dezvolte anumite preferințe muzicale, să îndrăgească anumite trupe sau prin intermediul muzicii să-și găsească noi prieteni. În funcție de vârstă, muzica are un impact diferit asupra copiilor.

Pe măsură ce cresc, copiii încep să-și exprime dragostea pentru muzică prin dans. Se distrează în timp ce ascultă diverse melodii. La un moment dat ei cântă de dragul de a cânta. Nu le pasă dacă cântă bine sau nu, doar vor să facă zgomot. În această perioadă copiii repetă cuvintele și melodiile pe care le aud.

Odată ce devin școlari ei vor să învețe pe de rost versurile melodiilor. În această perioadă copiii încearcă să scoată în evidență preferințele muzicale. Este perioada în care învață să cânte la un instrument.

După cum se poate observa, muzica este o modalitate de a comunica cu ceilalți. Muzica ajută copiii să-și dezvolte propria personalitate. Prin intermediul ei copiii își pot îmbunătăți inteligența și abilitățile motorii și pot descoperi dacă au talent muzical.

Oferiți-le copiilor dvs. oportunitatea de a comunica și interacționa mai ușor cu ceilalți, de a-și descoperi talentul muzical prin achiziționarea unor boxe portabile sau a unui karaoke.

Pentru a le achiziționa intrați pe mykitty.ro și dați la categoria electronice copii. Acolo veți găsi o gamă variată de jucării electronice. Puteți alege o boxă portabilă bluetooth karaoke cu microfon, un sistem audio bluetooth karaoke happy minions, un sistem audio bluetooth star wars etc.

Cu ajutorul unor astfel de jucării electronice vor putea reda muzică de pe telefon, youtube etc. Se vor distra împreună cu prietenii ascultând muzica preferată sau cântând melodiile preferate.